• DOLAR 32.489
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2441.591
  • ...
Batman`da avukatlara yönelik "Avukatlık Disiplin Hukuku" semineri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Barosu Staj Eğitim Komisyonu tarafından, özel bir kolejin konferans salonunda saat 10.00`da staj gören avukatlara yönelik “Avukatlık Disiplin Hukuku” semineri verildi.

Seminere, TBB Disiplin Kurulu Başkanı Avukat M. Haşim Mısır, Batman Baro Başkanı Avukat Ahmet Sevim ve staj gören avukatlar katıldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan TBB Disiplin Kurulu Başkanı Avukat M. Haşim Mısır, Türkiye`de çok az bilinen konulardan biri olan “Avukatlık Disiplin Hukuku” hakkında avukatların dikkat etmesi gereken konuları anlattı.

Staj gören avukatlara yönelik verdikleri seminer ile ilgili açıklamada bulunan Batman Baro Başkanı Avukat Ahmet Sevim, “Avukatlık yasası gereği stajyer arkadaşlarımıza 120 saatlik bir program hazırlamamız gerekiyor. Bu seminerde bu program kapsamında yapılan bir çalışmadır. Disiplin hukuku bizim iç işlerimiz ilgilidir. Meslektaşlarımız faaliyetlerini yürütürken karşılaştıkları sorunlara dair düzenlemeleri içeriyor. Bu konu bizim için çok önemlidir. Bu çalışmamızın faydalı olacağını umuyorum.” dedi.

Stajyer Avukat Eş Temsilcisi Muhterem Siyahtaş ise, şunları kaydetti: “Biz 4 yıl boyunca hukuku üniversitede teorik bilgi olarak gördük. Bu sene de teoriden pratiğe geçiş haftasındayız. Batman Barosu bizler için 120 saatlik bir stajyer programı düzenledi. Bu konulardan en önemlisi ise, avukatlık disiplin hukukudur. Bu konuyla ilgili çok ciddi sıkıntılar var. Verilecek konular üzerinden bilgi sahibi olacağız.”  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir