• DOLAR 32.47
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2439.721
  • ...
`Mazlum Halklar Kirli Hesaplara Kurban Ediliyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Şube Başkanı Av. Serdar Bülent Yılmaz tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, PKK`nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerindeki saldırı özelinde son zamanlarda sivillerin de hedef alındığı saldırılara da dikkat çekilerek, mazlum gençlerin kan siyasetinin kirli hesaplarına kurban edildiğine vurgu yapıldı. 

Fillerin kavgasında çimenlerin ezildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Sürdürülen bu anlamsız çatışmalı sürecin sonucunda taraflardan her gün onlarca "zayıf bırakılmış/mustazaf" insan yaşamını yitirmekte, masum siviller de ağır zararlar görmektedir. Sonuçta o bildik sonuç gerçekleşmekte; fillerin kavgasında çimenler ezilmektedir."denildi.

İnatla sürdürülen savaşın Kürt sorunuyla ilgisinin giderek tartışmalı bir hal aldığına işaret edilen açıklamada, "Bu nedenle ne PKK` nin savaş konsepti ne de hükümetin özel ordulu, süper valili yeni güvenlik konseptini asla tasvip etmiyoruz ve süreci tıkayan, toplumun mazlumiyetini artıran ve krizi derinleştiren tavırlar olarak gördüğümüzden reddediyoruz. İki tarafa da eğer Kürt sorununu çözme konusunda samimiler ise bir an önce kanlı süreci durdurma çağrımızı yineliyoruz." ifadeleri kullanıldı.
Sivillerin doğrudan hedef alınmasının da sert ifadelerle kınandığı açıklamada, Batman ve Şemdinli`deki olaylarda olduğu gibi karanlıkta kalan hadiselerin bir an önce aydınlatılması istendi.

Giderek şiddetlenen çatışmalı süreç devam ettikçe hem sivillerin hem de silahlı güçlerin yaşamını yitirmesinin kaçınılmaz olacağının vurgulandığı açıklamada, kim olursa olsun ölenlerin bu toprakların mazlum ve mustazaf insanları olduğunun unutulmaması gerektiği hatırlatıldı.

Açıklama, Kürt sorununun çözümünün daha fazla kan akıtmakla çözülemeyeceği, Kürt halkının bu duruma razı olmadığı, bundan ülkenin mazlum insanlarının zarar gördüğü, çözümün ise Kürtlerin temel haklarının verilmesinde yattığının ifade edilmesiyle son buldu.

Sivil Ölümleri Şiddetle Kınıyoruz
Açıklamanın devamında şöyle denildi; "Çatışmalı sürecin zirve yapmasıyla birlikte sivillerin zarar gördüğü, sivil ölümlerin arttığı görülmektedir. Özellikle şehir merkezlerine taşınan çatışmalar sivil ölümlerini kaçınılmaz kılmaktadır. Batman`da bir kadın ile çocuğunun, Şemdinli`de dört kişinin çatışmaların arasında kalarak hayatlarını kaybetmelerine son olarak Norşin`de mayınlı saldırının sonucunda biri çocuk üç sivilin ölmesi eklendi. Ayrıca Siirt`te dört kadının, Ankara`da bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıyla üç kişinin,

Dersim`de karakola ekmek taşıdığı için Veli Sarısaltık adlı kişinin katledilmesi hadiselerinde olduğu gibi doğrudan sivillerin hedef alındığı saldırılar da yapılmakta. Bizler Özgür-Der Diyarbakır Şubesi olarak Kürt sorununun çözümünün daha fazla kan akıtmakla çözülemeyeceğini, Kürt halkının bu duruma razı olmadığını, bundan ülkenin mazlum insanlarının zarar gördüğünü, çözümün ise Kürtlerin temel haklarının verilmesinde yattığını açıkça ifade ediyoruz."

M. Salih Keskin - İLKHA 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir