• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR`dan Bilge Gençliğe destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve beraberindeki heyet Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Tuna`yı makamında ziyaret etti.

Şubat ayında yapılacak olan Kutlu Doğum Siyer Sınavı için stant açan Bilge Gençlik Kulübüne PKK yandaşlarınca yapılan saldırıları kınadıklarını ifade eden Tanrıkulu, saldırılar sonrası Bilge Gençlik Kulübü üyesi gençlere yönelik takınılan tavrın hukuksuz bir uygulama olduğunu ifade etti.

“Başkaları istemiyor diye yasal bir faaliyetin iptal edilmesi hukuka aykırıdır”

Dicle Üniversitesinde meydana gelen olayların daha önceki yıllarda da yaşanan ve Marksist, Sol görüşlü öğrencilerin İslam`a olan tahammülsüzlüklerinin bir yansıması olduğunu söyleyen Tanrıkulu, Bilge Gençlik Kulübünün Kutlu Doğum Siyer Sınavı nedeniyle açmış olduğu standa duyulan tahammülsüzlüğün kabul edilemez olduğunu söyledi.

Tanrıkulu, “Marksist, Sol görüşlü öğrencilerin sınavı kabul etmemesi, tahammül etmemesi ve bununla ilgili olarak polise şikâyette bulunması üzerine resmi olarak açılan stant, tekrardan Rektörlüğün bilgisi dahilinde iptal edilmiştir. Oysaki yapılan etkinlik, tamamen hukuka uygun bir şekilde, gösteri ve yürüyüş kanununa uygun ve rektörlükçe alınmış olan bir izin neticesinde yapılmıştır. Rektörlüğü bu konuda zorlayan emniyet yetkililerinin de, yasal olarak izin alınmış olan bir faaliyetin iptal edilmesi için rektörlüğe başvurması tamamen hukuka aykırıdır. Çünkü başkaları istemiyor diye yasal olarak izin alınmış bir faaliyetin iptal edilmesi, ileride çok sakıncalı durumların ortaya çıkmasına sebebiyet verecektir.” uyarısında bulundu. 

“Peygamber düşmanlıklarını Bilge Gençlik Kulübü öğrencileri üzerinden dışa vurdular”

Bu fiili durumun ilerisi için olumsuz neticeler doğuracağını ve başka bir grup istemiyor diye farklı düşünen hiçbir grubun etkinlik yapamayacağı durumunun nihayetinde bir çatışma ortamı ve kargaşayı meydana getireceğini belirten Tanrıkulu, emniyet yetkililerinin içine düştüğü bu yanlış ve olumsuz tavırdan dönmeleri gerektiğini söyledi.

Tanrıkulu, “Bir daha böyle bir hatanın yapılmamasını da kamuoyu olarak istiyoruz. DÜODER`li öğrencilerin böylesi etkinliklere karşı olmalarının temelinde İslam`a olan düşmanlıkları vardır ve bir kez daha bunu açıklamışlardır. Peygamber düşmanlıklarını Bilge Gençlik Kulübü öğrencileri üzerinden dışa vurdular. Bundan dolayı da gerginlik çıkardılar. Fakat bunların zihniyeti zaten belli. Bunların İslam`a ve İslam`ın şiarlarına düşmanlıklarını kamuoyu bilmektedir. Rektörlüğün de bu konuda atmış olduğu adım kesinlikle yanlış ve hukuka aykırıdır.” ifadelerini kullandı.  

Emniyet illegal olarak kurulan faşist ve despot DÜODER`i kolluyor (mu?)

Rektörlükle yapmış oldukları görüşmede, rektörlük bu rahatsızlıklarını dile getirdiklerini ifade eden Tanrıkulu, mevcut uygulamamanın, Emniyetin illegal olarak kurulan faşist ve despot DÜODER`i kolladığı anlamına geldiğini söyledi.

Tanrıkulu, “ Ya da polis, Marksist ve sol görüşe sahip, İslam düşmanlığını da açığa vuran böyle bir derneğin faaliyetlerini de meşru olarak görüyor. Biz böyle bir uygulamayı kınıyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir