• DOLAR 34.273
  • EURO 37.654
  • ALTIN 2918.825
  • ...
PKK`nin kazdığı hendekler vatandaşı mağdur etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edinilen bilgiye göre, Cizre ilçesine bağlı Cudi Mahallesi Mungan sokakta, H.K. isimli vatandaşa ait evde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı sabah 09.30`da yangın çıktı. Ev sahiplerinin yangına müdahale için aradığı itfaiye ekipleri, PKK yandaşlarının mahallelere kazdığı hendekler yüzünden bir türlü evin bulunduğu sokağa gelemedi.

Yaklaşık 20 dakika sonra olay yerine ulaşan itfaiyenin müdahalesi ile yangın kısa sürede söndürüldü. Evlerinin tamamen yandığını ve mahallelere kazılan hendekler yüzünden itfaiyenin geciktiğini ifade eden ev sahipleri duruma isyan etti.

Yaşadıkları sıkıntıları dile getiren H.K, “Sabah saatlerinde evimizde yangın çıktı. Biz de itfaiye ve polisi aradık. Polis bize, evimizin Cudi Mahallesi`nde olduğundan dolayı gelemeyeceğini söyledi. İtfaiye ise YDG-H`nin cadde boyu kazdığı hendeklerden dolayı gecikti. Yangına 20 dakika gibi uzun bir süre sonra müdahale edebildi. Tabi itfaiye geldiğinde iş işten çoktan geçmişti. Evimizde büyük çapta maddi hasar oluştu. Bu konuda mağduruz ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere, daha önce de Cizre`ye bağlı Sur Mahallesi`nde yaşlı bir kadın hastalanmış, ambulansın kazılan hendekler sebebiyle ara sokaklara girememesi üzerine çocukları tarafından sırtta taşınarak ana caddede ambulansa bindirilmişti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir