• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
“Sizden asla korkmuyoruz ve asla boyun eğmeyeceğiz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şubat ayında yapılacak olan Kutlu Doğum Siyer Sınavı için, üniversite sınırları içerisinde izinli olarak stant açan Bilge Gençlik Kulübü üyesi dindar gençlere saldırdıktan sonra, dünde provakatif bir basın açıklamasıyla dindar gençlerin hedef gösterildiği bir basın açıklaması düzenlenmişti.

Kendilerini hedef gösteren ve PKK`ye yakınlığıyla bilinen DÜÖDER isimli illegal oluşuma tepkilerini dile getirmek için bu gün Eğitim Fakültesi önünde bir basın açıklaması düzenleyecek olan Bilge Gençlik Kulübü üyesi gençler açıklama öncesi polis tarafından engellenmeye çalışıldı.

Cuma namazı öncesi Eğitim Fakültesi önünde basın açıklaması yapmayı planlayan Bilge Gençlik Kulübü, polisin engellemesinden dolayı basın açıklamasını başka bir yerde yapmak durumunda kaldı.

Fakülte önünde gördüğü öğrencilere kimlik sorgulaması yapan polisin Bilge Gençlik Kulübü üyesi öğrencileri gözaltına almaya çalışması ise, “PKK`li öğrenciler hedef gösteriyor, polis tutukluyor.” yorumlarına yol açtı.

Basın açıklaması öncesi fakülteyi adeta abluka altına alan polis R.Ç isimli Bilge Gençlik Kulübü üyesini ise kısa süreliğine gözaltına alması ise tepkiyle karşılandı.

Basın açıklamasını Eğitim Fakültesi Kavşağında okuyan Bilge Gençlik Kulübü üyeleri, açıklama esnasında sık sık Tekbirler getirerek, “Peygambere uzanan diller kurusun” “Hiç kimse Bilge Gençliği susturamaz” sloganları attılar.

“Bu güruh görevli kimi polislerin basiretsiz davranışlarından cesaret aldı”

Bilge  Gençlik Kulübü olarak Peygamber Sevdalıları Platformunun şubat ayında düzenleyeceği Kutlu Doğum Siyer Sınavı için Çarşamba günü bir stant açtıklarını ve bu stant için gerekli her türlü iznin alındığı ifade edilen basına açıklamasında, “ Üniversite yönetiminden gerekli izinleri almamıza rağmen, üniversiteye çöreklenmiş kimi hazımsızlar tarafından, siyer sınavı standımıza saldırı girişiminde bulunulmuştu. Emniyeti sağlamakla görevli kimi polislerin basiretsiz davranışlarından cesaret alan bu güruh, emniyet güçlerinin gözleri önünde stantta görevli üye kardeşlerimize saldırmış, bu saldırılar yetmezmiş gibi bir de kalkıp kendilerini temize çıkarma adına üniversitede basın açıklaması yapmış, bizim kutsallarımıza dil uzatmış ve iftiralar atmışlardır.” İfadeleri kullanıldı.

“Bütün bu girişimlerinde Allah`ın izni ile mağlup olacaktır.”

PKK ve yandaşlarının insan hak ve özgürlüklerinden dem vurarak, batıda Kürt öğrencilere yönelik yapılan saldırıları ve şiddeti sözde kınadığını, ancak doğuda okuyan dindar Kürt halkına ve Kürt halkının öz değerlerine ise saldırıldığı belirtilen açıklamada, “Bu zihniyetin ne Kürtlükle ne de insan hak ve özgürlükleriyle bir alakaları yoktur. Dicle üniversitesinde okuyan öğrenciler üzerinde korku imparatorluğu kurmaya çalışan bu güruh, bütün bu girişimlerinde Allah`ın izni ile mağlup olacaktır.” denildi.

“Kürtlerin öz değerlerine savaş açmışlardır”

Açıklamada devamla; “Kurulduğu günden beri İslam`a ve Müslümanlara düşmanlığı kendilerine maharet edinmiş İslam düşmanı güruhlar ve bunların üniversite uzantıları, düzenledikleri her etkinlikte olduğu gibi bize ve İslami şiarlarımıza dil uzatmış ve iftiralar atmışlardır. İslami kavramlara hakaretler etmişlerdir. Kürdistan`ın geçmişinden habersiz olan ve batıdan ithal ettikleri Marksizm ve Leninizm`den beslenen Kürt halkının sözde savunucuları ve bunların üniversitedeki uzantıları, bu hareketleri ile Kürtlerin öz değerlerine savaş açmışlardır. Biz buradan bizim kutsallarımıza dil uzatan bu basiretsizlere sesleniyoruz: dünkü basın açıklamamızda nasıl ki mürtetlerin ve onların yoldaşlarının baskı ve dayatmalarına boyun eğmeyeceğimizi belirttiysek, buradan bir kez daha belirtiyoruz ki sizden asla korkmuyoruz ve size asla boyun eğmeyeceğiz.” ifadeleri kullanıldı.  

PKK ve uzantısı olan her kesin ve kesimin Kürdistan topraklarından İslam ve Müslüman emaresini silmek için özel bir çaba sarf ettiği belirtilen açıklamada, PKK ve onun savunucularının bölge hakkında kararlar alırken bazı şeyleri unutmaması gerektiği ifade edildi.

“Kendinizin tarihine bir bakın; Kimmiş asıl maşa görün!”

Açıklamada, “Bu güruh şunu asla unutmamalıdır.  Bugüne kadar bize yani Müslümanlara; kutsal değerlerimize, yani İslam`ın kutsallarına hakaret edenler hep mağlup olmuşlardır. Kazanan ise her daim İslam, İslam`ın ve kutsallarının izzetine sahip çıkan muvahhitler olmuştur. Biz Bilge Gençlik Kulübü olarak, bizim kutsallarımıza yanı Müslümanlara yapılan ve yapılacak olan her türlü sözlü veya fiili saldırıya karşı çıkacak, bu uğurda hiç kimseye boyun eğmeyeceğiz. Bize maşa diyenlere, bizi şeytanın askerliğiyle itham edenlere diyoruz ki, kendinizin tarihine bir bakın; Kimmiş asıl maşa görün! İfsadınıza, amellerinize ve şeytanı razı etmek için koşuşturmanıza bakın bakalım! O zaman göreceksiniz kimin şeytanın dostu ve askeri olduğunu.” diyerek PKK ve uzantılarının kullandığı dile tepki gösterildi.

“Şeyh Said ve Selahaddin-i Kürdi gibi canımızı feda etmekten geri durmayız”

Dicle Üniversitesinde okuyan Müslüman gençler olarak, İslami değerlere hakaret edenlerin Müslümanları küçük ve hor görme yanılgılarının beyhude olduğunun altı çizilen açıklamada, “Bizleri denemeye çalışan bu güruh bilsin ki, Dicle üniversitesinde okuyan Müslüman gençlik yalnız değildir. Kimse İslam`ın kutsallarına saldırarak bizleri imtihan etmeye kalkmasın. Bizler, İslam'ın kutsalları için tıpkı Şeyh Said ve Selahaddin-i Kürdi gibi canımızı feda etmekten geri durmayız. İslam`ın ve Müslümanların izzetini korumak adına Dicle Üniversitesinde kurulduğumuz günden bu yana vermiş olduğumuz mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini herkes bilsin ve ona göre hareket etsin.” İfadeleri kullanıldı.  

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir