• DOLAR 32.578
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2459.375
  • ...
DEÜ Hastanesi`nin mescidi tadilata alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi`nde Acil Servis yanında yer alan Mescit, Diyanet İşleri Başkanlığı himayesinde İzmir İl Müftülüğü`nün desteği ve İzmir Üniversitelerine Cami Yapma ve Yaşatma Derneği`nin maddi katkıları ile yenilenmek üzere tadilata alındı.

Uzun yıllardır hizmette olan bayan ve erkek mescit alanlarının genişletilmesi, din hizmetleri görevlisinin odası, cenaze işlemlerinin yapıldığı oda, tuvaletler, cenaze yıkama alanları ve aynı katta bulunan morgun baştan aşağı yenilenmesi için çalışmalar başlatıldı. Günün koşullarına ve ihtiyaca göre düzenlenecek yeni alanda; şimdiye kadar koridor ve bekleme bölümü olan yerler mescit içine dahil edildi. Bayan mescidi 15 metrekareden 25 metrekareye, erkek mescidi 48 metrekareden 150 metrekareye çıkarıldı. Ayakkabılıklar ve abdest alma bölümünün de güncelleştirileceği belirtildi. 

Başhekim Prof. Dr. Mehmet Refik Mas yenileme ile ilgili yaptığı açıklamada; İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Uslu`nun desteği ve İzmir Üniversitelerine Cami Yapma ve Yaşatma Derneği`nin maddi katkıları ile bir revizyon başlattıklarını belirterek şöyle konuştu: “Hastanemizin bir çok ünitesinde günün koşullarına uygunluk için iyileştirmeler yapıyoruz. Kurumumuzdan sağlık hizmeti alan ve çalışanlarımızın yıllardır kullanımına açık olan mescidimizi de kendi bünyemizdeki Teknik Hizmetler Biriminin işgücü katkıları ile yeniliyoruz. 2015 yılı başından itibaren daha modern koşullarda kullanıma sunacağız.”  (Muhammed Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir