• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bilge Gençlik Kulübü: "Zulme boyun eğmeyeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi (DÜ) Eğitim Fakültesi’nde Peygamber Sevdalıları Platformu’nun 1 Şubat’ta düzenleyeceği Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nın tanıtımına yönelik stant açtıkları için PKK yanlısı öğrenciler tarafından saldırıya uğrayan Bilge Gençlik Kulübü üyesi öğrenciler, yapılan saldırıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Fen Edebiyat Fakültesi önünde açıklama yapan öğrenciler, Peygamber sevdalısı gençler olarak İslam’a yapılan bu tür saldırılara boyun eğmeyeceklerini belirttiler.

Öğrenciler, açıklama sırasında sık sık tekbirler getirerek, ‘Kahrolsun sosyalist zihniyet.’ ve ‘Zalimler için yaşasın cehennem.’ gibi sloganlar attı.

“İslam’a tahammülü olmayan Düo-Der’li güruh, stantların kaldırılması için polise tehditler savurdu”

Bilge Gençlik Kulübü adına yapılan açıklamada, “Biz, Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü olarak, Peygamber Sevdalıları platformunun 1 Şubat tarihinde yapacağı Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nın tanıtım ve duyurusunu yapmak için üniversite rektörlüğünden izin almıştık. Üniversite yönetiminden alınan stant açma izni ile beraber, tamamı Bilge Gençlik Kulübü’ne üye kardeşlerimiz, izin alınan yerlerde stantlarını açtılar. İslam’a ve İslam’ın kutsallarına zerre kadar tahammülü olmayan Düo-Der’li güruhun, açılan stantların kaldırılması yönünde sözde güvenlikten sorumlu polislere tehditler savurması üzerine, emniyet yetkilileri kanunsuz bir şekilde standımızda bulunan siyer kitaplarını kaldırmış, siyer kitaplarına el koymuş, tanıtım afişlerimizi buruşturarak yerlere atmıştır. Her defasında ‘dindar nesil’ yetiştirilmesinin önemine vurgu yapan iktidarın görevlendirdiği kolluk kuvvetleri tarafından, Kutlu Doğum Siyer Sınavı standının kanunsuz bir şekilde kaldırılması, üzerinde Peygamber Efendimizin ismi bulunan afişlerin buruşturularak yere atılması, hükümetin sözde dindar nesil yetiştireceğiz söylemlerinin samimiyetsizliği gözler önüne sermiştir.” denildi.

“Bu zihniyet, kulübümüze üye kardeşlerimize saldırdılar”

“Yıllarca üniversite yönetimini dikkate almayarak izinsiz bir şeklide stantlar açan bu zihniyet, Eğitim Fakültesi’nde standımızda bulunan kulübümüze üye kardeşlerimize saldırı gerçekleştirmişlerdir.” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, polislerin kendilerine uyguladığı kanunsuz tavırların PKK yanlısı öğrencilere saldırı için cesaret verdiği belirtildi.

“Bugünden sonra da izzetli davranmaktan asla vazgeçmeyeceğiz”

Tüm Müslümanların, İslam peygamberine yapılan saldırılara karşı yekvücut olmaya çağrıldığı açıklamada, “Düo-Der’li öğrencilerin gerçekleştirdiği bu alçakça saldırı, onların İslam’a ve kutsallarına ne kadar tahammülsüz olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Bu saldırı sadece Bilge Gençlik Kulübüne değil, İslam’a ve Müslümanlara yapılmıştır. Bu basiretsiz güruh, bizlerin Dicle Üniversitesi öğrencileri olmadığını ileri sürmektedir. Bizlere üniversite öğrencisi değil diyenlerin gözüne kimliklerimizi sokuyoruz. Marksist ve Leninist ideolojiden beslenen bu güruha diyoruz ki, biz, Kürdistan’ın izzetli Müslümanları olarak sizlere asla boyun eğmeyeceğiz. Bugüne kadar izzetli duruşumuzdan taviz vermeyip, zilleti asla kabul etmediğimiz gibi, bugünden sonra da izzetli davranmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Ceddimiz Şeyh Said gibi zulme ve küffara boyun eğmeyecek, gerekirse bu uğurda şehid olana dek mücadelemizi sürdüreceğiz. Sizin İslam’a yaptığınız bu saldırılara karşı Peygamber Sevdalısı gençler size asla boyun eğmeyecektir. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir