• DOLAR 32.574
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2457.695
  • ...
`Takas Anlaşması Halkımızı Birleştirdi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) ile Siyonist işgal rejimi arasında Mısır`ın aracılığıyla imzalanan esir takası anlaşması ile özgürlüğüne kavuşan Fetih Hareketi üyesi Filistinli esir Semir Hudeyş, esir takasının Filistin halkını birleştirdiğini söyledi.

Hudeyş, dün akşam (19 Ekim Çarşamba) El-Kuds kanalında yayınlanan "Sokağın Nabzı" programına katılarak yaptığı açıklamada, esir takasının Filistin halkının devriminin ve mücadelesinin bir olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Esir takası anlaşmasının en büyük değerinin müebbet hapse mahkum edilenlerden ve mahkumiyet süreleri yüksek olan esirlerden bir çoğunu kurtarması olduğunu dile getiren Hudeyş, bu esirlerden birçoğunun takastan önce canlı olarak zindandan çıkacaklarına dair ümitlerini kaybetmiş durumda olduğunu belirtti.

Fetih Hareketi üyesi Hudeyş, kardeşinin müebbed hapse mahkum olduğunu ve müebbed hapse mahkum edilen esirleri sadece direnişin kurtarabileceğini söyleyerek, diğer esirleri kurtarmak için direnişin gelecekte de daha başka takas anlaşmaları yapacağına inandığını ifade etti.

Bu arada, esirler davasıyla ilgili çalışmalarıyla tanınan Semir Hudeyş`in, Siyonist işgal zindanlarında yatan ve iki kez mübbed hapse mahkum edilen Halid Hudeyş`in kardeşi olduğu kaydedildi.

filistinhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir