• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Beyindeki tümörü tespit edip çıkaran cihaz Batman'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’daki özel bir hastane, kentte kazandırdıkları beyindeki tümörü tespit edip, beyne zarar vermeden çıkaran cihazın tanıtımını yaptı.

Batman’a kazandırdıkları sistem ile ilgili açıklamada bulunan Hastane Tıbbi Direktörü Uzman Dr. Tuncer Toklu, Batman’da böyle sistemin halkın ihtiyacı olduğunu belirtti.

Toklu, “İstiyoruz ki, vatandaşlarımız şehir dışına gitmeden daha az maliyetle burada onlara hizmet edebilelim. Bu cihaz sayesinde vatandaşlarımız kendi memleketlerinde beyin tümöründeki ameliyatı olabilecekler. Beyin cerrahisi hekimlerimizin kullanması üzerine beyin tümörlerinde bir navigasyon sistemi bizde çalışmaya başladı. Arabalardaki navigasyon sistemi gibi aldığımız bu navigasyon sistemi, beyin tümörlerinin yerini gösteren ve milimetrik olarak tümörün çıkarılmasını sağlayan bir sistemdir. Türkiye’de de iki elin parmağını geçmeyecek kadar az sayıdadır. Batman’da ve bölgede yaşayan insanların beyin tümörleri konusunda özellikle titizlikle operasyonlarının gerçekleştirilmesi ve bu operasyonların sonrasında da hastaların sağlığına daha hızlı kavuşması, daha az zararla bu ameliyatlardan çıkması adına bizde çalışıyor. Bu cihazla en iyi doktorları da bu sayede buraya getirerek halkın hizmetine sunduk.” dedi.

Cihaz ile ilgili bilgi veren Beyin Cerrahisi Uzmanları Op. Dr. Hakan Yakupoğlu ve Doç. Dr. Bülent Önal ise, “Navigasyon sistemi, aynı arabalarda bulunan navigasyon sistemi gibi beyindeki tümörlerin bulunmasını sağlayan ve milimetrik olarak tümörün çıkarılmasını sağlayan bir sistemdir. Bu sayede bizler beyindeki herhangi bir tümörün üzerine tam olarak düşebiliyoruz ve beyne zarar vermeden bunu çıkarabilme olanağına sahibiz.” diye konuştular. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir