• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
"Faşist ve despot düşünce sahipleri amaçlarına ulaşamayacaklar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü öğrencilerinin, Siyer Sınavı için açtıkları standa, PKK`li öğrencilerin provokatif saldırılarından sonra HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından bir basın açıklaması yayımlandı.

“Faşist ve despot düşünce sahipleri, amaçlarına ulaşamayacaklarını geçmişten ders çıkararak bilmelidirler.”

Yapılan açıklamada, her yıl Peygamber efendimizin Kutlu Doğum yıldönümü farklı etkinlikler kapsamında düzenlendiği belirtilerek “Bu münasebetle Dicle Üniversitesinde okuyan Bilge Gençlik Kulübü üyesi gençler tarafından İlahiyat ve Eğitim fakültesinde Kutlu Doğum Siyer Sınavı standı açılmıştır. Bunu hazmedemeyen PKK/HDP`li öğrenciler her yıl olduğu gibi bu yıl da saldırılarına devam ederek eğitim fakültesindeki standa saldırı yapmışlardır. Kendilerinden başka hiç kimsenin faaliyet yapmasına tahammül edemeyen bu faşist ve despot düşünce sahipleri, amaçlarına ulaşamayacaklarını geçmişten ders çıkararak bilmelidirler.” denildi.

İnsanların fikirlerini rahat ve özgür bir ortamda dile getirebildikleri yerlerin başında Üniversiteler gelmektedir denilen açıklamada, “Ama PKK/HDP`li öğrencilerin Üniversitelerde faşist ve baskıcı düşünce ve yöntemler ile öğrencilere baskı kurarak hâkimiyetlerini ve ideolojilerini kabul ettirmeye çalışmaları kabul edilebilir bir şey değildir.” vurgusu yapıldı.

“6-8 Ekim`de insanları katledenler ile Üniversitendeki faşist ve despot öğrenciler aynı zihniyetin mensuplarıdır”

Üniversite de Müslüman öğrencilere saldıranlarla, 6-8 Ekim saldırılarını yapanların aynı zihniyette sahip olduğunun belirtildiği açıklamanın devamında, “6-8 Ekim`de İslam`ın şiarlarına savaş açan, sakalından dolayı insanları katleden, kurban eti dağıtan gençleri vahşi bir şekilde barbarca öldürenler ile Dicle Üniversitendeki PKK-HDP`li faşist ve despot öğrenciler aynı zihniyetin mensuplarıdır. Faşist ve despot düşünce, tarihin her döneminde insanlığa yıkım, tahribat ve ölüm getirmiştir.” hatırlatmasında bulunuldu.

“Emniyet birimlerini hukuka uymaya davet ediyoruz”

Bilge Gençlik üyesi öğrencilere saldırı sonrasında, polisin hukuksuz uygulamasına tepki gösterilen açıklamada, “Faşist zihniyete sahip PKK/HDP`li saldırganların üniversiteyi karıştırmaması için Bilge Gençlik Kulübünün yasal standına müdahale eden ve stant açmasını engelleyen güvenlik güçlerinin bu tavrını, PKK/DÖÜDER`lilerin şantajına boyun eğmek veya oyuna gelmek olarak görmekteyiz. Emniyet birimlerini bu yanlış uygulamalardan vazgeçmeye ve hukuka uymaya davet ediyoruz.” denildi.

Açıklamanın sonunda, “Mazlum ve Mustazaf halkımız yüzyıllardır zalimlerden, despotlardan ve faşistlerden çok çekti ve hala çekmeye devam ediyor. Halkımızın selameti ve saadeti için bu faşist ve despot düşünce ve baskılardan derhal vazgeçmelidir. Aksi halde olacakların tüm sorumluluğu kendilerinde olacaktır.” uyarısında bulunuldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir