• DOLAR 32.557
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2458.321
  • ...
Diyarbakır Umut Kapısından yüzlerce aileye gıda yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı yardım faaliyetleri ile tanınan Umut Kervanı Platformu üyesi Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası, Kasım ayı faaliyet raporunu açıkladı.

Diyarbakır`da yaşayan fakir ve muhtaç ailelere düzenli yardımlarını ulaştırmaya gayret ettiklerinin altını çizen Dernek Başkanı M. Sıddık Furkan, son günlerde Diyarbakır başta olmak üzere çıkarılmak istenen olaylara ve fitneye bakmaksızın hizmetlerine devam etiklerini söyledi.

“Yaklaşık 4 bin 500 fakir aileden müracaat aldık”

Kasım ayında 418 aileye gıda, 75 aileye de 2`şer kilodan oluşan kırmızı et dağıttıklarını belirten Furkan, “Umut Kapısı Gıda Bankası olarak yaklaşık şu ana kadar 4 bin 500 civarında aile müracaatını almış bulunmaktayız. Ama düzenli olarak 850 aileye aylık, 2 ayda bir veya 3 ayda bir yardım ulaştırma imkânımız var.” ifadelerini kullandı.

Düzenli olarak yardım ettikleri 850 kadar ailenin tekrardan tespitinin yapıldığını belirten Furkan, “Durumlarına göre değerlendirilip 2015 yılı içinde bu ailelere tekrardan yardım yapılması konusunda yönetim karar verecek. Bu konuda 2 ay boyunca tespite giden ve gerekli değerlendirmeleri yapan tüm üye ve gönüllülerimize teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz. Ayrıca 2015 yılı yardım düzenlemeleri için 2015 Ocak ayında kısmı olarak acil duruma binaen yardımlar da dağıtacağız.” dedi.

“Diyarbakır halkından daha duyarlı olmalarını istiyoruz”

Furkan, açıklamasının sonunda şunları belirtti: “Yaklaşık 6 yıldır siz hayırsever vatandaşlarımızın sayesinde bu yardımlarımız sürüyor. Gönül ister ki bize müracaat eden her ihtiyaç sahibi aileye yardım edelim.  İmkânlarımız, ancak düzenli olarak 850 aileye yardım yapmaya yetiyor. İnşallah 2015 yılında da halkımızın daha fazla yardımları ile daha fazla aileye yardım ulaştırırız. Bu konuda tüm Diyarbakır halkından daha duyarlı olmalarını istiyoruz.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir