• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Küçük yürekleriyle büyük yükün altına girdiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Küçük yürekleri ile büyük yükün altına giren üç küçük kardeşin hikâyesi yürek burkuyor. Yaşları 10, 11 ve 13 olan üç küçük kardeş, babaları iş kazası geçirince hem okuyup hem de ellerindeki baskül ile yoldan geçenleri tartarak 8 kişilik aileyi geçindiriyor.

Üç küçük kardeş, kentin en işlek caddesi olan Turgut Özal Bulvarı üzerindeki kaldırıma koydukları kırık bir baskülle insanları tartarak kazandıkları cüzi para ile 8 nüfuslu aileyi geçindirmeye çalışıyor.

Petrol Mahallesi 103 Sokak No:13`te ikamet eden mağdur ailenin yaşadıklarını çocuklarından dinledik. Sabiha (32) ve Yusuf Y.(41) çiftin çocukları olan Serkan (13), Furkan (11) ve Bilal (10) kardeşler okuldan sonra ailenin geçimini sağlayabilmek için sokakta çalışmak zorunda kalıyor.  

Baba Yusuf Y.`nin iş kazası ve ardından trafik kazası geçirmesiyle iş yapamaz hale geldiğini belirten çocuklar, bu yüzden yaşamlarını sürdürebilmek için hem okuyup hem de 8 nüfuslu aileyi geçindirmeye çalıştıklarını söylediler.

“Tartı işine çıkarak evin ihtiyaçları için para kazanıyoruz”

Ailenin büyük çocuğu olan Serkan, yaşadıkları acı dramı şu sözlerle ifade etti: “Yavuz Selim Ortaokul 7`inci sınıf öğrencisiyim. Sabah okula gidiyor, öğleden sonra da tartı işine çıkıyorum. Ev ihtiyaçları ve okul harçlığımı çıkarmak için para kazanıyorum. Günde 5 TL ile 10 TL arası kazanıyorum. Kazandığım parayı eve veriyorum, bu sayede evin ihtiyaçları karşılanıyor. Aile bütçeme katkıda bulunuyorum. Okula gittiğim zaman okul harçlığımı annemden alıyorum. 6 kardeşiz, evin en büyüğü benim. Ben ve 3 kardeşim okula gidiyoruz. 2 kardeşimde küçük oldukları için daha okula gitmiyorlar. İki kardeşimle beraber tartı işini yapıyoruz. Babam eskiden inşaatta çalışıyordu, iş kazası geçirdiğinden şuanda çalışamıyor. Ayak parmaklarında çatlaklar ve kırılmalar oldu. Bir seferinde de çarşıdan bisiklet ile eve gelirken trafik kazasını geçirdi. Trafik kazasında da ayağından darbe yedi. Artık fazla yürüyemiyor. Bir dönem seyyar satıcılık yaptı. Seyyar satıcılık yaptığında da zabıta engeliyle karşılaştı. Babamız çalışamayınca biz üç kardeş tartı işine çıkarak evin ihtiyaçları için para kazanıyoruz.”

“İsterdik ki sadece okul okuyalım”

Sabah tartı işine çıkıp öğleden sonra ise okula gittiğini söyleyen Furkan ise “Yavuz Selim Ortaokul 6`ıncı sınıf öğrencisiyim. Sabah tartı işine çıkıyor, öğleden sonra ise okula gidiyorum. Kazandığım parayı anneme veriyorum, annem de o parayla ev ihtiyaçlarını karşılıyor. Okul harçlığı olarak da bazen 1 TL bazen 50 kuruş alıyorum. İsterdik ki sadece okul okuyalım. Ama babamız iş yapamadığı için mecburen bu işi yapmak zorunda kaldık.” dedi.

Yavuz Selim İlkokul 3`üncü sınıf öğrencisi olan diğer bir kardeş Bilal`de, “Ben sabah okula gidip öğleden sonra da abimle tartı işine çıkıyorum. Bende abilerim gibi eve katkıda bulunmak için tartı işini yapıyorum. İşe gittiğim için çok fazla ders çalışamıyorum. Tüm arkadaşlarım oyun oynarken ben ise işe çıkıyorum. Tartı işini yapmazsak geçimimizi sağlayamayız.” diye konuştu. (M.Sait Çelik – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir