28 Şubat döneminin baskıları halen devam ediyor
Karma eğitimin 28 Şubat sürecinin bir kalıntısı olduğunu ve 28 Şubat döneminin baskılarının halen devam ettiğini ifade eden AGD Gaziantep Şube Başkanı, karma eğitimin mutlaka zorunlu olmaktan çıkarılması gerektiğini belirtti.
Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep Şube Başkanı M. Fatih Evyapan, İlke Haber Ajansına (İLKHA) yaptığı açıklamada, karma eğitimin mutlaka zorunlu olmaktan çıkarılması gerektiğini belirterek karma eğitim yanlışından en kısa zamanda dönülmesi gerektiğini ifade etti.
Yüz yılın pedagojik yanlışı olarak değerlendirilen karma eğitim yanlışından en kısa zamanda dönülmesi gerektiğini belirten Evyapan, Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda toplumun taleplerine cevap verecek adımlar atması gerektiğini vurguladı.
Halkının çoğunluğunun Müslüman olan bir ülkede karma eğitim tartışmalarını anlamsız bulduğunu belirten Evyapan, “Karma yüzyılın pedagojik yanlışı olarak değerlendirilmektedir. Yıllardır bu zulümden ve yanlıştan dönülmesi bekleniyor. Fakat Yeni Türkiye`de maalesef bir türlü karma eğitimin zararlarını hala görmek istemiyorlar. Karma eğitim nedeniyle özellikle batı illerimiz başta olmak üzere eğitimde birçok sorun baş göstermesine rağmen biz bu yanlışta ısrar ediyoruz. Bu günkü eğitim sistemi tamamen gençliğimizi ahlaki noktada yozlaştırmaktadır. Uyuşturucu, taciz, fuhuş ve cinayetler çocuklarımızın eğitim yuvalarına kadar girdi. Bu ahlaki yozlaşmanın birçok sebebi karma eğitim olmasına rağmen bu hata fark edilmiyor. Yâda fark ediliyor ama birilerinin tesiri altında kaldığımızdan dolayı ısrar ediyoruz.” dedi.
Karma eğitimin verdiği tahribatın Türkiye`de kendisini hissettirmeye başladığına dikkat çeken Evyapan daha sonra, “Ailelere soralım kızınızın erkeklerle aynı sınıfı, aynı sırayı paylaşmasını ister misiniz hayır diyecekler. Karma eğitim yani kız ve erkekler aynı mekânda okudukları için eğitim başarı oranında çok düşük seviyelerdeyiz. Özellikle Gaziantep bu illerin başında gelmektedir. Yine dinimizce bir erkeğin ve bayanın aynı ortamda olması günah olduğunu biliyoruz. Karma eğitimin bu kadar zararları bulunurken neden hala ısrar ediliyor. Eğitimciler buna karşı, pedagoglar karşı, aileler karşı bu kadar kişi karşı iken 28 Şubat sürecinin bir kalıntısı olan bu eğitim sisteminden vazgeçmiyoruz. Bu yüzden birçok eğitimci, pedagog ve uzman karma eğitime karşı çıkıyor. Karma eğitim mutlaka zorunlu olmaktan çıkarılmalıdır. Artık kaybedecek zamanımız kalmadı. Çünkü artık karma eğitim sistemi hataları kendini hissettiriyor. Gün olmasın ki iki erkeğin bir kız için kavga ettiğini, öğrencinin kendi eğitmeni olan öğretmenini bıçakladığını veya okulun bir köşesinde uyuşturucu kullanan öğrencilere rastlamayalım.” ifadelerine yer verdi.
Karma eğitimin 28 Şubat sürecinin eğitim alanındaki uzantısı olduğunu belirten Evyapan, “28 Şubatta özellikle eğitim alanında büyük tahribatlar yaşatıldı. Şimdi övünüyorlar imam hatip okul sayıları çoğaldı. Başörtüsü serbest edildi. Evet, belki bir takım olumlu gelişmeler oldu. Ama bununla birlikte 28 Şubat`ta olmayan yanlışlara imza atıldı. Düşünebiliyor musunuz imam hatip öğrencisi olan bir öğrenci namaz kılmıyor. Yâda okullarda Kur`an dersleri veriliyor. Evet, bunlar güzeldir. Fakat karma eğitimden vazgeçilmedikçe eğitimde ki geri kalmamız ahlaki yozlaşma ve okullarda yaşanan olumsuzluklar hiç sona ermeyecektir. İdeolojik bakış açısını bir tarafa bırakılmalıdır. 28 Şubat, ideolojik bir uygulama olduğu için yansımaları da aynı şekilde oldu. Proje gerçek anlamda yerini buldu. Karma eğitim bugün halen sorgulanamıyor. 28 Şubat döneminin baskılarının halen devam etmektedir.” ifadelerini kaydetti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)