• DOLAR 32.585
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2460.541
  • ...
Telefon dükkânına ses bombalı saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kobani bahanesiyle PKK/HDP yandaşlarının saldırdığı KÖY DER civarında bulunduğu gerekçesiyle polis tarafından kamera kayıtlarına el konulan bir telefon dükkânına dün akşam maskeli 3 kişi tarafından ses bombası atıldı.

Sessizce dükkâna yaklaşarak bomba attıkları ve olay yerinden hızla uzaklaştıkları görülen saldırganların, daha sonra ara sokaklara kaçarak kaybolduğu güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinden ortaya çıktığı belirtildi.

“Kameralarını sökmeyen iki esnafın yerinin ise bomba atılarak tehdit edildi”

Olay hakkında İlke Haber Ajansına açıklamada bulunan mahalle sakinleri, Kobani bahanesiyle saldırıların yaşandığı 6-7 Ekim sonrasında cadde üzerinde bulunan birçok kişinin kameralarının PKK`lilerce olaylarda zarar gördüğü bahanesiyle toplatıldığını, kameralarını sökmeyen iki esnafın yerinin ise bomba atılarak tehdit edildiğini söyledi.

“6-7 Ekim günü derneğe saldıranları polise bildirdiği bahanesini ortalığa yaydılar”

Görgü tanığı, “Geçen haftada aynı cadde üzerinde bir kahvehaneye bomba atıldı. Önce, kahvehane sahibinin 6-7 Ekim günü derneğe saldıranları polise bildirdiği bahanesini ortalığa yaydılar. Ardından böyle bir saldırıyı yaptılar. Aradan uzun bir zaman geçmedi, bu olay yaşandı.” ifadelerini kullandı. 

“Bombayı yüzü maskeli 3 kişi attı”

Dün akşamda yüzü maskeli 3 kişinin telefon dükkânına sessizce yaklaşarak ses bombası attıktan sonra olay yerinden uzaklaştığına dikkat çeken görgü tanığı, “Olay dün akşam saat 20.55 sıralarında meydana geldi. Bombayı yüzü maskeli 3 kişi attı ve attıkları bomba ses bombası idi. Sessizce gelerek bombayı atıp kaçtılar. Duyduğumuz kadarıyla bahaneleri de 6 - 7 Ekim olaylarının faillerinin burada asılı olan kameralardan ortaya çıktığını söylemeleri olmuş. Zaten 7 Ekim`de bu cadde üzerinde katledilenlerin faillerin ortaya çıkması sonrası bu saldırılar yaşandı.” ifadelerini kullandı.

“Dükkânda maddi zarar var”

Polisin bomba atıldıktan yarım saat sonra olay yerine geldiğini söyleyen görgü tanığı, atılan bomba sonrası herhangi bir can kaybının yaşanmadığını, ancak bomba atılan dükkânda maddi zararın oluştuğunu belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir