• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Yoğun tepki üzerine parkmetre uygulaması durduruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’nın Bahçelievler Mahallesi’nde başlatılan parkmetre uygulaması halkın yoğun tepkisi üzerine geri çekildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tepki çeken parkmetre uygulamasına bir anket düzenlemeye karar vererek ara verdi. Yapılacak olan anketle ilgili görüştüğümüz Bahçelievler esnaflarından İbrahim Halil Ballıca, tüm Bahçelievler esnafı olarak uygulamanın tamamen durdurulmasını istediklerini belirtti.

Ballıca, “Bahçelievler de başlatılmış olan haksız ve gereksiz parka metre uygulaması halkın yoğun tepkisine neden olunca, uygulama durdurulmak zorunda kaldı. Bir anket yapılıp önce halkın görüşü alınacak ona göre hareket edilecekmiş. Biz yine belirtiyoruz ki yapılan uygulama haksız ve gereksizdir. Belediyenin bu tür dayatmaları bırakıp halka verdiği proje sözlerini yerine getirmesini umuyor ve uygulamanın tamamen kaldırılmasını istiyoruz.” dedi.

Bahçelievler de mağazası olduğunu belirterek uygulamaya karşı olduğunu bildiren bir başka esnaf İbrahim Göven ise “Parkmetre uygulaması Bahçelievler esnafı olarak işlerimizi olumsuz etkiledi. Belediyenin araç park ücreti adı altında haksız ve geçersiz bir uygulama başlatması, işlerimizin daha da kötüye gitmesine sebep oldu. İşlerimizin durgun olması bir yana kendi arabamızı, kendi dükkânımızın önüne park edip bunun için ücret ödemek, çok saçma bir şey. Hadi bizi geçtik diyelim, burada ikamet eden ailelerin de aracına parkmetre uygulaması yapılıyor.  Bahçelievler gelişmiş bir mahalle ve o kadar işlek ve yoğun olmasına rağmen kendisine özel araç park alanı yok. Buna rağmen Belediyenin bilinçsizce garip ve acayip bir şekilde böyle bir uygulama başlatması mantık dışı bir harekettir. Hiç olmazsa Rabia Meydanı’nın altına yapılan otoparkta, Bahçelievler mahallesinde ikamet eden ve işyeri olan vatandaşlara ücretsiz park izni çıkarılsın.” diyerek tepki ve görüşlerini dile getirdi. (Muhammed Hüseyin Sürmeli / Mustafa Gül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir