• DOLAR 32.471
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2439.355
  • ...
Bingöl Valisinden meslek lisesine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek, okulda yapılan çalışmalar ve okul tarafından hazırlanan solar enerji atölyesinin işletim, bakım ve onarım modülünün hazırlanması projesi hakkında bilgi aldı. Taşyapan’a ziyarette Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı da eşlik etti.

“Okulumuzun elektriğini kendimiz üreteceğiz”

Proje hakkında bilgi veren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdulselam Beğiç, Proje sonunda okulun elektrik ihtiyacının bir kısmını kendilerin üreteceklerini belirtti. Okula solar enerji atölyesini kazandıracaklarını ifade eden Beğiç, “Okulumuzda yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili alan açılacak. Halkımız bu konuda bilinçlendirilecek ve nihai hedef güneş paneli üretimi yapılacak. Güneş panelleri sayesinde halkımız kendi elektriğini üretip, ilkel yöntemlerden kurutulacak.”dedi.

Hazırlanan projeyle hem ara elaman yetiştirileceğini, hem de toplumun üretim konusunda bilinçlendirileceğini belirten Taşyapan,“Güneş enerjisini, elektik enerjisine çevirecek bu projeyle kendi enerjisini kendi üreten çalışmaların var olması bizleri memnun ediyor ve geleceğe daha bir güvenle bakmamızı sağlıyor. Ayrıca, okullarımızın sadece tüketen değil, üreten okullar olması da son derece önemli.”ifadelerini kullandı.

Vali Taşyapan; bilişim teknolojileri, metal teknolojisi, ahşap teknolojisi, alanlarında eğitim verilen atölye ve derslikleri gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir