• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...
İstemeseler de Osmanlıca öğrenilecek ve öğretilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Günümüzde Yeni Dinî Anlayışlar; Dinî Bilgi, Eğitim ve Din Hizmetleri” başlığıyla düzenlenen 5. Din Şûrası’na katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve akademi camiasından çok sayıda ilim adamının katıldığı şurada, ‘İslam Dünyasında Değişimin Dinamikleri’, ‘Hayata Uyumun Aracı ya da Çatışmanın Kaynağı Olarak Mezhep’, ‘Günümüzde Dinî Anlayışlar: Kaynakları, Ayrışma Noktaları/Nedenleri ve Yeni Kimlikler’, ‘Dinî Anlayışların ve Yaşam Biçiminin Oluşumunda Etken Olan Metodolojik Unsurlar’, Dinî Hayatta Evrilme, İnanç ve Amelde Eksen Kayması’ ile ‘Modern Toplumda Dinin Bireysel ve Toplumsal Temsili’ gibi konular ela alınacak.

Şura'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "200 yıldır dindarlar horlanmaya, tahkir edilmeye mazur kalmışlardır. Filmlerde, romanlarda, karikatürlerde dindarlıkla cehalet eş tutulmuştur. Din ve dindarlık yoksulluğun nedeni olarak görülmüştür. Din hep terakkiye mani olarak anlatılmıştır." dedi.

Bazı zihniyet mensuplarının akıl ve bilimden başka bir şey tanımayarak vahye saldırdıklarını belirten Erdoğan, dine sistemli bir taarruz gerçekleştirildiğini, İslam'ı savunacak alimlerin ise kendilerini savunmaktan bir türlü ofansif pozisyona geçemediklerini söyledi.

 “İsteseler de istemeseler de öğretilecek”

Okullarda Osmanlıca öğretilmesiyle ilgili tartışmaları hatırlatan Erdoğan, "Osmanlıca gündeme geliyor. Bu ülkenin evlatlarının öğrenmesinden rahatsız olanlar var. Aslında bu eskimez Türkçe'dir. Diyorlar ki  'mezar taşlarının okunmasını mı öğretelim'. O mezar taşlarında medeniyet, tarih yatıyor. Mezarlarda kimlerin yattığından bilmemesinden başka büyük cehalet olabilir mi? Bu bizim şah damarlarımızın koparılmasıydı aslında. İsteseler de istemezler de Osmanlıca öğrenilecek ve öğretilecek. Bu dinin bir sahibi var. Sahibi bu dini dünya var oldukça muhafaza edecektir. Bize düşen emanetin hakkını vermektir. Emanetin hakkını verebilirsek mezhepler arası çatışma sona erecektir. Bize biçilen rolleri atıp kendimiz olabilirsek adaletin yeryüzüne egemen olması mümkün hale gelecektir. Hiç tereddüt etmeden, korkmadan gerekli soruları sorun. Defanstan çıkın, ileriye koşun. Her zaman arkanızda olacağız. Bu millet her zaman sizin yanınızdadır." dedi.

Alimler Birliği Başkanı hakkında kırmızı bülten çıkarılması

Mısır'ın, Yusuf El Kardavi hakkındaki kararına da değinen Erdoğan, Darbe ile işbaşına gelmiş bir zat çıkıyor İnterpol’e talimat veriyor. Talimatla Müslüman Alimler Birliği Başkanı kırmızı bültenle aranmak üzere adım atıyor. Bu nasıl iştir. İlim siyasetin emrinde olmaz. Siyaset ilmin hizmetkarı olur. İşler tersine dönmüş vaziyette. Tüm gelişmeler dünyanın kötüye gittiğinin alametidir." ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir