• DOLAR 32.459
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2437.865
  • ...
Cizre`de gergin gece: 1`i polis  2 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak`ın Cizre ilçesinde PKK/HDP`li grup tarafından düzenlenen izinsiz gösteriye polis müdahale ettti. Polis ekipleri ile gruplar arasında çıkan çatışmada 9 yaşında bir çocuk ile bir polis yaralandı.

Akşam saatlerinde Cudi Mahallesinde  toplanan PKK/HDP`li grup, ellerinde taşıdıkları ‘Tanrılaşan viyanların, zilanların yaktığı ateş özgürlükle taçlanacaktır` pankartı ile yürüyüşe geçti.

Cadde boyunca soganlar atan grup, polisin, yürüyüşün izinsiz olduğu anonsuna rağmen devam etmesiyle gruba gaz bombasıyla müdahale edildi. Polisin müdahalesinin ardından grup ara sokaklara dağıldı. Çıkan arbedede 9 yaşındaki Ali K.başına isabet eden bir cisimle  yaralandı. Yaralı genci çevredekiler Cizre Devlet Hastanesine kaldırdı.

Öte yandan başka bir grubun otogar mevkiinde yola barikat kurarak caddeyi çöp konteynırlarıyla kapattığı, polisin,  yüzü maskeli kişilere  gaz bombası ve tazyikjli su ile müdahale ettiğğği bildirildi.

Göstericiler polisin müdahalesine taş, havai fişek ve molotof kokteyleri ile karşılık verdi. Çıkan olaylarda  polis aracına isabet eden bir molotofla,   F.E.adındaki   polis memuru yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

İlçede gerginlik sürüyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir