• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HDP/DBP Katillere Sahip Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da 6-7 Ekim olaylarına karışarak Yasin Börü ve arkadaşlarını vahşice katledenlere yönelik son günlerde başlatılan operasyonlar HDP`lileri rahatsız etti.

Polisin yaptığı baskınlarda gözaltına aldığı katil zanlılarına sahip çıkan HDP/DBP`liler bu gün Diyarbakır merkez ve Silvan ilçelerinde yaptıkları yürüyüşlerle tutuklanmaları kınadı.

DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Ali Şimşek ile Hafize İpek ve çok sayıda HDP/DBP`linin katıldığı yürüyüş, Koşuyolu Park`ında başlayarak istasyon Meydanı`na kadar sürdü.

Ellerinde gözaltına alınan katil zanlılarının fotoğraflarını taşıyan HDP/DBP`liler, katillerin bulunmasına yönelik yapılan operasyonları protesto ederek, 6-7 Ekim olaylarında yaşanan vahşeti sahiplenici sloganlar attılar.

Üstü kapalı tehditler savurdu

İstasyon Meydanı`nda bir konuşma yapan DBP Diyarbakır İl Başkanı Ali Şimşek, gözaltına alınanları sahiplenerek, 6-7 Ekim olaylarının faillerine yönelik yapılan operasyonların devam etmesi durumunda farklı sonuçların yaşanacağını söyleyerek üstü kapalı tehditler savurdu.

Diyarbakır`ın Silvan ilçesinde ise yapılan yürüyüş sonrası gözaltı ve tutuklamalar bir basın açıklaması ile kınandı.

Vahşetin faillerinin gözaltına alınmasının sürece zarar vereceği imasında bulundu

Gazi Caddesi Hükümet Konağı önünde toplanan HDP/DBP`lilere seslenen DBP İlçe Yöneticisi Ercan Aşıcı, yapılan baskınlar sonucu yakalamaların ve tutuklamaların çözüm süreci umudunu ortadan kaldırdığını söyleyerek, çözüm süreci adı altında bölgede devam ettirilen baskıların ve 6-8 Ekim olaylarında yaşatılan vahşetin faillerinin gözaltına alınmasının sürece zarar vereceği imasında bulundu.

PYD`nin tedavi edilen militanlarına ise değinmedi

Sınır Kapısı`nın alınmasına yönelik saldırılarda IŞİD`in Türkiye`den yardım aldığını iddia eden Aşıcı, Türkiye üzerinden Kobani`de IŞİD ile savaşan PYD`ye yardım amaçlı gönderilen Peşmerge ve silahlar ile Türkiye`de PYD`nin tedavi edilen militanlarına ise değinmedi.

Grup, yapılan basın açıklaması sonrası dağıldı.  (İLKHA) 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir