• DOLAR 32.446
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.847
  • ...
Kurban Kesmek Önemli Bir İbadettir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- 6 Kasım 2011`de idrak edeceğimiz Kurban Bayramı ile ilgili Şırnak Müftüsü Abdullah Kaplan bir açıklamada bulundu. Kurban bayramında gücü yeten her Müslüman`ın kurbanını kesmesi gerektiğini söyleyen Kaplan; "Kurban mübarektir varlıklı olan kişinin kesmesi gerekiyor. Cenabı hak ismi de üzerinde Allah`a yakınlıktır. Kurbanları kesen insan hem insanlara maddi yardımda bulunuyor.

Yılda bir veya birkaç sefer et yiyen aileler vardır. Yani kurbanı kesen kişi Allah`ın bir emrini yerine getiriyor kurban kesiyor. Peygamber efendimiz (s.a.s.) hali vakti yerinde olup kurban kesmeyen bizim camimize yaklaşmasın buyuruyor. Yani hali vakti yerinde olan kişinin kurban kesmesini arzuluyor. Onun arzusunu her Müslüman`ın yerine getirmesi gerekmiyor mu? Kurban kesmek önemli bir ibadettir. İnsanlar bir işin ehemmiyetini bilerek yaptığı zaman daha çok haz alıyor.

İnsan düşünse dese ki senede bir defa ben bu cömertliği yapıyorum, komşularımı gözetiyorum, onlara yardımda bulunuyorum, onların tencerelerinde de et kaynıyor derse ve bu şuurla düşünürse inanın hepimiz keseriz. Bunun küçümsememesi lazım. Çok önemli bir ibadettir." dedi.

Emcet Yalçın-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir