• DOLAR 32.458
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2438.061
  • ...
TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanına Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Mazlum Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Mazlum Der, Batman Şubesi tarafından hazırlanan `İfade ve Toplu Eylem Özgürlüklerinin İhlali Raporu`nu, TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı`na sundu.

 

Mazlum Der, İnsan hakları ihlallerin önlenmesi için TBMM nezdinde girişimlerde bulundu. Mazlum Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, GYK Üyeleri Abdurrahim Temel ve Ömer Atalar, Genel Koordinatör Nurcan Aktay`la birlikte TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Seferüstün`ü makamında ziyaret etti.

 

Mazlum Der heyeti, TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı Ayhan Seferüstün`le yaptığı görüşmesinde hak ihlallerine seyirci kalmayacakları mesajını verirken, toplumun her kesimini mağdur eden temel insan hakları konularını 7 ana başlık altında(İfade Özgürlüğü ve Adil Yargılanma, Eğitim müfredatındaki yanlışlıklar, insan haklarının korunması, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık, hakikat komisyonlarının kurulması, Meclis insan hakları komisyonunun STK`larla kurumsal ilişki geliştirmesi, vicdani ret ve şüpheli asker ölümleri konularını) yazılı ve sözlü olarak ifade etti.

 

Yaklaşık 1 saat süren görüşmeden sonra heyet, Mazlum Der Batman Şubesi tarafından hazırlanan, "İfade ve Toplu Eylem Özgürlüklerinin İhlali Raporu"nu Komisyon Başkanına sundu. Bilindiği gibi Mazlum Der Batman şube Başkanı Murat Çiçek tarafından hazırlanan söz konusu rapor, yaygın basındaki bazı köşe yazarlarının ilgisini çekmiş ve konuyla ilgili yorum yapmalarına neden olmuştu.

M. Said Çelik - İLKHA

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir