• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İkra Eğitim Der`den Tesettüre Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Mustazaf- Der öncülüğünde tüm Türkiye`de başlatılan tesettür seferberliğine destek vermeyi sürdürüyor.

Hafta sonu İstasyon Meydanı`nda düzenlenecek "İnanca Saygı ve Başörtüsüne Özgürlük" mitingine de desteğini açıklayan İkra Eğitim Der, açtığı imza stantlarıyla tesettür seferberliğine desteğini devam ettirdi.

İmza Stantlarına Yoğun İlgi
Dernek yetkilileri yaptığı açıklamada, kurmuş oldukları imza stantlarına yoğun ilginin olduğunu ve açık bayanlardan kapalı bayanlara, çocuklardan büyüklere yaşlılara kadar halkın her kesiminden imza kampanyasına destek geldiğini bununla birlikte halkımızda var olan İslami hassasiyetin ön plana çıktığı belirtildi.

Tesettür Mitingine Davet
İnsanları bozmanın yolunun edep ve hayâyı yok etmekten geçtiğinin değinildiği açıklamada, "İslam ve hayâ düşmanı olan yapılar, insanları bozmanın yolunun edep ve hayâyı yok etmekten geçtiğini çok iyi biliyorlar. Bu emelleri için de en büyük silah olarak kadınları tesettürden uzaklaştırmayı hedeflemişlerdir. Başörtüyü aslından uzaklaştırıp şekilden şekle sokarak türbanlaştırdılar. Kendilerince; sıkma baş dediler, örtünme farz değil dediler, İslam`ın değil siyasetin simgesidir dediler ve böylece örtünmenin mahiyetini bozdular. Bu sebeple; 23 Ekim Pazar günü Mustazaf- Der`in öncülüğünde İstasyon Meydanı`nda yapılacak olan ``İnanca Saygı ve Başörtüsüne Özgürlük`` mitingine İkra-Der olarak destek vermekteyiz. Tüm duyarlı halkımızı da tesettüre sahip çıkmaya davet ediyor, mitinge destek vermelerini bekliyoruz." denildi.

Veysi Çetik - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir