DÜ Eczacılık Fakültesi açıldı
Dicle Üniversitesi (DÜ) Eczacılık Fakültesi'nin resmi açılışı Valinin de katılımıyla düzenlenen törenle yapıldı.
2012 yılında kurulan Dicle Üniversitesi (DÜ) Eczacılık Fakültesi’nin resmi açılışı düzenlenen törenle yapıldı.
DÜ Kongre Salonu’nda yapılan açılış törenine, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, DÜ Rektör Yardımcısı Sabri Eyigün ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, eczacılık mesleğinin bilimsel çalışmalarla önemini koruduğunu belirtti.
Dicle Üniversitesi’nin kurulduğu günden bu yana kendini geliştiren bir üniversite olduğunu aktaran Vali Aksoy, “Dicle Üniversitesi’nin kurulduğu günden bu yana kendini geliştiren bir üniversitedir. Eczacılık Fakültesi, geçtiğimiz yıl ilk öğrencilerini aldıktan sonra eğitime başladı. Eczacılık mesleği, bilimsel çalışmalarla önemini koruyor. Fakültemizin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Üniversitelerin şehirleri bilimsel ve sosyal olarak bir adım ileriye götürdüğünü söyleyen DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, “2008’de fakülte sayımız 9’dan 14’e, yüksekokul sayımız ise 3’ten 4’e çıkmış durumda. Şu an öğrenci sayımız 31 bin 113’e çıktı. Üniversite bir ilin en önemli dinamiklerinden biridir. Üniversitemiz, dünyanın sayılı üniversitelerinden biri olma yolunda.” ifadelerini kullandı.
DÜ Eczacılık Fakültesi olarak alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını belirten DÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Temel ise, “Rektörlüğümüzün desteğiyle 2012 yılında fakültemizi açtık. Fakültenin Diyarbakır için ne kadar önemli olduğunu ördük. Resmi açılışımız bu sene oluyor. Şu an 40 öğrencimiz var. Bu sayı bizim için şimdilik yeterlidir. Yapılacak projelerimiz var. Projelerimiz, Diyarbakır için önemli olacak.” şeklinde konuştu.
Açılış töreni, konuklar tarafından yapılan kurdele kesimi ile sona erdi. (Hamza Adiyaman/Ali Adiyaman-İLKHA)