• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mardinli kadınlar çarşafa sahip çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP/BDP çevrelerinin Silopi ve Mazıdağı’nda yapılan çarşaf düşmanlığına tepki için Mardin’de DOST- DER tarafından yapılan basın açıklamasına katılan kadınlar İLKHA`ya konuştu.

Biz kimsenin namusu değiliz diyenlerin çarşafa el uzattıklarına dikkat çeken kadınlar, çarşafın, Müslüman kadınının namusu, şerefi, şiarı ve İslam’ın bayrağı olduğunu belirtti.

“Bu azgın grup dedelerinin yolundan gidiyor”

Bu güruhun, Müslümanların karşı yeteri kadar tepki göstermemesinden cesaret alarak bu gün çarşafa el uzattıklarını vurgulayan Hediye Nas, “Malumunuz bu azgın grubun yaptığı ilk vukuat değil.

Müslüman halk bunlara karşı sessiz durduğu için bunlar cesaret alıyorlar. 6-7 Ekim`de camiler Kur’an-ı Kerim’ler İslami dernekler yakıldı. Kurban eti dağıtan gencecik insanlar katledilip şehit edildi. Maalesef bunlara karşı yeteri kadar tepki gösterilmedi. Onlar da bundan cesaret aldılar bu sefer de çarşafa el uzattılar. Onların bu çirkinliği atalarından gelen bir şey. Mesela Medine çarşısında bir Yahudi Müslüman bir kadının çarşafına el uzattı.

O zaman büyük bir kıyam başladı. Yine Kahramanmaraş’ta Fransız askerleri Müslüman bir bayanın örtüsüne el uzattılar. Bu azgın grup da onların torunları, dedelerinin izinden gidiyorlar. Dedelerinin mirasını almışlar onların bu tavrı şaşırtıcı değil ama üzücü olan Müslümanların tavrı, maalesef yüzde 98 Müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz ama İslam’a Kur’an`a yapılan saldırılara karşı çok cılız tepkiler veriliyor. Özellikle kadınların bu çirkin saldırıyı kabul etmemeleri gerekiyor.

Bu çağrıyı bütün Müslümanlara ve tüm insanlara yapıyorum bu sadece çarşaflı bayanların problemi değildir. Bu İslam ümmetini problemidir. Mescid-i Aksa`ya yapılan saldırı ne kadar çirkin ise çarşafa yapılan saldırı da o kadar çirkindir. Biz bunu şiddetle kınıyoruz. Bütün insanlar buna karşı tepkisini dile getirmeli” diye konuştu.

“Çarşaf kadının iffet timsalidir”

HDP’nin İslam’a ve Müslümanlara düşmanlık yaptığının aşikâr olduğunu belirten, Semra Turan, Çarşafa sahip çıkma adına burada toplandıklarını söyledi. Turan, “Biz bugün çarşafa ve başörtüsüne sahip çıkmak adına buraya geldik. Çünkü bizler Müslümansız bu örtüyü hiç kime için takmıyoruz Allah`ın emri ve kadınların iffet timsali olduğu için takıyoruz. HDP’nin fikri ve İslam’a karşı tavrı zaten bellidir.

İslam’a ve Müslümanlara düşmanlık yaptığı aşikârdır. Sadece onlar Kürt değiller ki bizler de Kürdüz ama onların inancında değiliz. Sürekli Müslümanlara karşı baskı uygulamaya çalışıyorlar ama bizi yıldırmayacaklar.” dedi.

“Çarşafımız, namusumuz ve şerefimizdir”

Biz kimsenin namusu değiliz diyen kişilerin çarşafa el uzattıklarını hatırlatan Fethiye Nas ise, “Meydanlara çıkıp, biz kimsenin namusu değiliz diyen kişiler Müslüman kadınların çarşafına el uzattılar. Çarşafımız, namusumuz, şerefimiz, şiarımız ve İslam’ın bayrağıdır. Bu yolda başımızı da versek çarşafa sahip çıkacağız Çarşafa hakaret edenleri lanetliyoruz.” diyerek tepkisini dile getirdi. (Mehmet Aslan)

Bu haberler de ilginizi çekebilir