• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Çarşafa Yapılan Saldırı Akıl Tutulmasıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kadına Şiddetle Mücadele Günü bahanesiyle Silopi ve Mazıdağı`nda düzenlenen HDP/DBP destekli eylemlerde çarşaf ve namus olgusuna yapılan hakaret ve saldırılara yurdun dört bir yanından tepkiler yağmaya devam ediyor.

Tesettüre yapılan saldırıyı sert bir dille kınayan Bursa’daki medrese müderrislerinden alime Tuğba Demir, söz konusu saldırıların tesettürün özelinde İslam`a yapıldığını ve bunun bir akıl tutulması olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Bu tür saldırıların tarih boyunca sürekli olduğunu hatırlatan Demir, “Bizim tarihimizde Sütçü İmamların kahraman olmaları, şehirlerimizin isimlerinin değişme sebepleri hep bunlardan kaynaklanmıştır.” Dedi.

“Bu tesettür özelinde İslam`ın en temel değerlerine saldırıdır”
İnsanlık tarihinin başlangıcından beri İslam`a saldırıların çeşitli yollarla süre geldiğini anlatan Demir, “Bu örtüye saldırıdır, Müslümanların ibadetlerine, mescitlerine ve kutsallarına saldırıdır. Hep tarihte olan şeylerdir. Şimdi biz bunun yeni bir versiyonunu gördük. Silopi’de yapılan bütün çarşaflı Müslüman kadınlarımızın özelinde, değil Türkiye tüm dünyadaki İslami değerleri taşıyan kardeşlerimize yapılmış bir saldırıdır.” şeklinde konuştu.

“Müslüman kadına asıl özgürlüğü bahşeden tesettürdür”
Bunun bir manevi yıpratama ve algı operasyonu olduğunu vurgulayan Demir, “Tesettür hiçbir zaman bir esaret sebebi olmamıştır. Çünkü Ahzap Suresi 59. Ayeti kerimeye baktığımız zaman orada altı çizilecek çok güzel ibareler var.” diyerek tesettürün Peygamber efendimiz (sav) döneminde yaşayan hür kadınları köle kadınlardan ayıran en büyük özellik ve simge olduğunu belirtti. Bu durum üzerine Ahzap suresinin 59. Ayetinin nazil olduğunu anlatan Demir, “Şimdi burada altını çizdiğimiz nokta, ayeti kerimede geçtiği üzere ‘Müslüman kadınların bilinmelerinde yardımcı olsun, ve onlar eziyete uğramasın’ yani demek ki Müslüman kadın müşrik kadından, hür-özgür kadın esir kadından ayrılacak. Tesettürün asıl amacı budur.” ifadelerine yer verdi.

“Örtüyü esaret olarak lanse etmeye çalışıyorlar”
Örtünün esaret gibi insanlara lanse edilmeye çalışıldığına işaret eden Demir, “Böyle bir şey yok Kur’an-ı Kerim`in birçok ayeti kerimesinde ‘biz kadın ve erkeği birbirinin tamamlayıcısı olarak gönderdik’ ifadeleri bulunuyor. Ondan dolayı çarşaf, örtü ve tesettüre yapılan saldırılar tamamen bir algı operasyonudur” diye konuştu.

“Bu bir zihin çökertmesidir”
Türkiye’deki tüm Müslümanlara seslenen Demir, bu olayların şiddetle kınanması gerektiğini ve bunun birkaç tane insanın yaptığı ferdi olaylar olarak değil bir zihin çökertmesi olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

“İnsanların algılarını istedikleri yöne çekmek istiyorlar”
Bu olayların daha büyümeden insanlar tarafından tepki gösterilmesi durumunda mesajın istenilen yere ulaşacağını ifade eden Demir, “Böyle olursa bu tür işlere insanların cesaret etmeleri zorlaşacaktır. Bu İslam`a saldırıdır, zihniyet saldırısıdır. İnsanların algılarını istedikleri yöne çekmek istemeleridir. Biz bunların karşısındayız inşallah. Bunu sadece çarşaf olarak değil tesettür olarak İslam`a yapılmış olan bir saldırı olarak kınıyoruz. İslam`ın değerlerine, adını ne koyarsanız koyun yapılan her türlü saldırıyı şiddetle kınıyoruz.” ifadelerini kullanarak sözlerini noktaladı. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir