• DOLAR 32.514
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2439.265
  • ...

2012 yılı bütçesinde giderler 350,9, gelirler ise 329,8 milyar lira olarak öngörülürken sağlık, eğitim, istihdam ve yatırıma daha fazla kaynak ayrılacak. 9 bini öğretim üyesi olmak üzere toplam 90 bin personel alınacağını bildiren Maliye Bakanı Şimşek, yeni vergi artışlarına açık kapı bıraktı: "Küresel gelişmelere bağlı olarak aşağı veya yukarı yönlü düzenlemeler olabilir."

Bakan Şimşek, Ocak-Eylül 2011 dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Sonuçlarının yanı sıra 2012 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı toplantısında yaptığı konuşmada yeni kurulan üniversitelerin öğretim elemanı ihtiyacını karşılamak için 9 bin adet atama izni verileceğini bildirdi.

Şimşek, gelecek yıl kamuya alınacak toplam personel sayısının ise 90 bin civarında olduğunu açıkladı.

Şimşek, "Bugün dünyanın birçok ülkesinde kamuya yeni doktor, yeni hemşire, yeni öğretmen, yeni polis alınmadığı gibi aksine, var olanlar azaltılıyor. Bugün petrol zengini Rusya`da bile 100 bin kamu çalışanının plan çerçevesinde çıkartılmasından bahsediliyor." dedi. Bakan Şimşek, sigara zamlarına ilişkin bir soru üzerine de bunun bir "fırsatçılık mı`` yoksa teknik bir konu mu olduğunu değerlendirdiklerini bildirdi. Genel olarak, "Eşit işe eşit ücret`` çerçevesinde kaynak ayırdıklarını ve yaptıkları hesapların makul olduğunu belirten Şimşek, "İntibak konusu ise biraz belirsiz. Nedeni ise şu: Biz hükümet programında şunu dedik, `adil ama tabii ki kademeli` dolayısıyla hepsini bu sene içinde yapacağız diye bir şey yok, ama yapılacak. Burada önemli olan şey şu: Biz, birçok kesimin sorununu çözmek için bu bütçeyi hazırladık.`` değerlendirmesinde bulundu.