• DOLAR 32.482
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2420.09
  • ...
“PKK/HDP Kürtlerin temsilcisi değildir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İHH İnsani Yardım Vakfının “Kürt Meselesi ve Çözüm Süreci” konulu toplantısına katılan AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, PKK/HDP’nin Kürtlerin temsilcisi olmadığını ifade etti.

Hiçbir zaman PKK’yi Kürtlerin temsilcisi olarak kabul etmediğini söyleyen Özdemir, “Şuanda kendini sadece ve sadece Kürtlerin temsilcisi demeyeceğim. Çünkü bölge insanı olarak hiçbir zaman PKK’yi Kürtlerin temsilcisi olarak kabul etmedim, etmiyorum da. Değişik ortamlarda da Kürtler dediklerinde yani PKK’yi veyahut sadece ve sadece HDP’yi dile getirdiklerinde benim şahsen hoşuma gitmiyor.

Nasıl ki bir MHP Türklerin temsilcisi pozisyonunda değilse PKK veyahut HDP de Kürtlerin temsilcisi değildir. Bu çok açık ve nettir. Son yıllardaki seçim sonuçları bile çok net kendini ortaya koyuyor. Kürtler, PKK’nin bütün zulmüne, baskısına, mahkemeler kurmasına, tehdit etmesine ve her şeye rağmen çok ciddi manada PKK gibi düşünmeyen çok büyük bir kitle var. Onun için PKK hiçbir zaman Kürtlerin temsilcisi olmadı.”diye konuştu.

PKK, derin devlet işbirliği

PKK’nin hiçbir zaman Kürtlerin taleplerini de dile getirmediğine dikkat çeken Özdemir, “PKK hiçbir zaman Kürtlerin taleplerini de dile getirmedi. PKK’nin istediği geçmişteki derin devletle beraber yaptıkları anlaşmalarda bugün bölgeyi kendi yönetimlerine devretme gibi, teslim alma gibi bir hevesin içindedirler.”ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir