• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
“Apoizm, Kürdistan’da Kemalistlerin mirasçısı”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 HDP’nin Silopi’de düzenlediği etkinlikte İslam’ın şiarlarından olan tesettüre hakaret etmesine toplumun her kesiminde tepkiler artarak devam ediyor. Cizre Mustazaflar Cemiyeti Şubesi yaptığı yazılı basın açıklamasında, HDP/PKK’nin İslami Şiarlara düşmanlıkta ne derece şirret olduklarını gözler önüne serdiği vurgusu yapıldı.

Açıklamada, HDP/PKK’nin 25 Kasım’da ‘Kadına Şiddete Hayır’ konulu kitlesel basın açıklaması yaptığı ve bir teatral sahnelendiği anımsatıldı.

Açıklamanın devamında HDP, İslam ve İslam’ın mukaddesatlarına her platform ve ortamda açık ve dolaylı olarak saldıran, ahlak ve edepten yoksun namus ve hayâdan nasibini almamış yapı olarak nitelendirildi.

HDP/PKK’nin, Amerika’nın maşası olduğu belirtilen açıklamanın devamında, “ HDPKK ve uzantılarının, İslam’ın mukaddesatı olan örtünmenin en önemli göstergesi olan çarşaf köleliğin işareti olarak belirtilip tesettüre hakaret edildi. Aynı gün Van’da ‘Toplumsal Kabustur Namus’ yazılı afişlerin Van’ın işlek caddelerine asılması dine ve İslami şiarlara düşmanlıkta ne derece şirret olduklarını gözler önüne sermektedir. Kemalist zorbaların çarşafı yasakladığı dönemlerde bile çarşaflarına hakaret edilmesin diye yıllarca evden çıkmayan Kürt kadını, tarih boyunca namusları ve dinlerine olan bağlılıklarıyla yaşamış ve bilinmişlerdir.” İfadelerine yer verildi.

Kemalist zihniyetin, yakın tarihte çarşafın kadını köleleştirdiğini, köleliğin simgesi olarak gördüğü ifade edilen açıklamada daha sonra şu ifadeler ile devam etti: “Kemalizm’in, sekülerizmin ve İslam düşmanlığının en büyük savunucusu rolündeki Apoizm, Kürdistan’da Kemalistlerin mirasçısı rolünde, çarşafı zincire vuruyor, şiddet ve kölelik simgesi olarak gösteriyor. Yıllardır mazlum Kürtlerin hak ve özgürlüklerin savunucusu, bukalemunlara taş çıkartan Marksist HDPKK gerçek rengini ortaya koymuştur.”

Açıklama daha sonra, “9 Mart 2014’te Van’da 5 tesettürlü bayana saldıran alçakların Kadına şiddeti kınaması gülünç ve arsızlıktır. Sahte özgürlükçüler, özgürlüğü çıplaklıkla özdeşleştirmiş hiçbir ahlaki mefhum’un kapsamına girmeyen namustan bihaber yaratıklar , mahalli soytarılar, LGBT’li, ulusal-sosyalistler; içlerindeki kusmuklarını fırsat buldukça dışarı atıyorlar.” İfadeleri ile devam etti.

Açıklamada İslam düşmanlarına da seslenilerek, “Bizler buradan İslam düşmanlarına sesleniyoruz. Biz öyle bir Peygamberin ümmetiyiz ki, o Peygamber bir kadının örtüsüne hakaret eden Beni Kaynuka Yahudilerine karşı savaş açmış ve onları Medine’den sürmüştür. İyi bilin ki bizler Hz. Muhammed’e(s.a.v.) tabiiyiz ve onun yolunun takipçileriyiz. Mahalli Kaynukavari şarlatanlar, İyi bilin ki tarih tekerrürden ibarettir. Buradan Şeref,namus ve haysiyet sahibi kadın, erkek Müslüman halkımıza sesleniyoruz. İslami değerlerimizin, gelenek ve örflerimizin Amerika’nın maşaları Marksist HDPKK tarafından ayaklar altına alınmasına en sert şekilde tepki vermeye çağırıyoruz. Son olarak herkes bilmelidir ki kutsallarımıza yapılan saldırılara karşı hiçbir zaman sessiz kalmayacağız.” Denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir