• DOLAR 32.456
  • EURO 34.657
  • ALTIN 2391.362
  • ...
 Hangisi fitneci?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24. Dönem Ak Parti milletvekilidir. Profesördür.

Yüksek lisansını Nottingham Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde, doktorasını Manchester Üniversitesi’nde aynı bölümde tamamlamıştır. Polis Akademisi’nde araştırma görevliliği, Polis Bilimleri Dergisi editör yardımcılığı yapmış, Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi’nde ve Enstitüsünde çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Ak Parti içerisinde “Gülen grubunun” has adamı olarak bilinen Bal, polis desteğiyle hazırladığı “terörle mücadele” raporlarında “şahin” profili çizmiş.

Kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildiğinde 30 Kasım 2013’te Ak Parti’den istifa etmişti.

Kendisini daha önce SİYASET GEMİSİ sayfasına “BAL GİBİ KOMPLO” başlığıyla misafir etmiştik.

O yazıdan bir bölümü “önemine binaen” buraya alıyorum.

“Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen biridir İdris Bal.

Yine polis kökenli akademisyen İhsan Bal ile bir akrabalıkları olup olmadığını bilmiyorum; ama ikisinin de Hizbullah aleyhinde raporlar hazırladığını, iftiralar attığını, hükümeti gerekirse hukuk dışı yolları da kullanarak Hizbullah’a karşı harekete geçmeye davet ettiklerini biliyorum.

UTSAM raporunu hazırlayanlardan biri İhsan Bal idi.

İdris Bal’ın geçen sene hazırladığı bir raporda geçen şu sözleri ise her şeyi anlatmaya yeterlidir sanırım: “1990’lı yıllarda ortaya çıkan Hizbullah terör örgütü, PKK ile mücadele ediyor gibi gösterilse de aslında PKK’yı güçlendirmek için kurulmuş taşeron bir örgüttür.”

Son birkaç sene içerisinde İslami STK’lara karşı, ilhamını (belki de talimatı) İdris ve İhsan Bal’ın hazırladığı raporlardan alan ve polis marifetiyle yürütülen operasyonlar yapıldı.

Hukuki hiçbir dayanağı olmayan polis fezlekelerinden yola çıkan mahkemeler de, açılan davalarda onlarca Müslümana hapis cezaları verdi.

Bir grup, bütün çabasını Müslümanların tasfiyesine hasretmişti.

Ama terörize etme çabaları tutmadı.”

İşte o İdris Bal, parti kurdu ve genel başkan oldu. Partisinin adı, Demokratik Gelişim Partisi…

Ak Parti karşısında en önemli muhalefeti yapacak ve onları yıpratacaktı.

Tüm muhalif unsurların onun yanında yer alması gerekirdi; ama olmadı.

Kendi partisi kurulmuşken başka oluşumların gündeme gelmesi psikolojisini bozdu.

İdris Bal, aralarında İdris Naim Şahin’in Milad Partisi’nin de bulunduğu ve son zamanlarda kurulan bütün partilerin Ak Parti tarafından muhalefeti bölmek maksadıyla kurdurulduğunu öne sürdü. İdris Naim Şahin’i “fitne çıkarmak”la suçladı.

Şunları söyledi İdris Bal:

“Anadolu’da düğünlere kız bakmaya gelirler, benim toplantımın ertesi gün arkadaşlarımla görüşüyor. Orada bazı fitneler çıktı. Açıkçası ben burada şöyle düşünüyorum. İktidarın bunun arkasında olduğunu düşünüyorum.

Açıkçası ben burada İdris Bey ile Mehmet Bey’in partisinin iktidarın direkt veya dolaylı teşvikiyle kurulduğunu düşünüyorum.”

Hükümet çevreleri İdris Bal’ı, İdris Bal, İdris Naim Şahin’i fitne çıkarmakla suçluyor.

Ekrem Dumanlı da hükümet-cemaat ilişkilerini “fitnecilerin” bozduğunu söylemişti 12 Ağustos 2013 tarihli yazısında. Yani 17 Aralık’tan 4 ay önce.

Ben fitnecilerin kim olduğunu tam olarak çözemedim, biri bana yardımcı olursa iyi olur.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir