• DOLAR 32.516
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2436.39
  • ...

GAZİANTEP - Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’te son zamanlarda artan elektrik kesintilerinden imalat sanayinin olumsuz etkilediğini belirtti. Konukoğlu, “İlgili kurum, elektrik kesintisini önlemeye yönelik gerekenleri acilen yapmalıdır.”dedi.

Elektrik kesintilerinin ciddi bir sorun olduğunu ifade eden Konukoğlu, “Odamıza son dönemde imalat sanayinin sorunlarıyla ilgili iletilen en önemli konuların başında, özellikle şehir içerisinde ve küçük sanayi bölgesinde imalat yapan üyelerimiz tarafından elektrik kesintilerine ilişkin şikayetler geliyor. Sürekli ve kaliteli enerji, imalat sanayinin en önemli girdilerinin başında gelmektedir. Elektrik enerjisindeki ani voltaj dalgalanmaları, uzun süreli kesintiler, düşük voltaj gibi elektrikteki hareketler makinelerin bozulmasına, dur-kalklardan dolayı hammaddenin zayi olmasına işgücü verimsizliğine ve maliyetin artmasına neden olmaktadır.”diye belirtti.

Üretimde kullanılan en önemli kaynaklardan birisinin elektrik olduğunun altını çizen Konukoğlu, “Sanayimizi olumsuz etkileyen bu konu hakkında ilgili kurum tarafından acil olarak gerekenlerin yapılmasını istiyoruz. Yeni yatırımların ve bakım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Enerji dağıtımının özelleştirilmesinin, sürekli ve kaliteli enerji elde edilmesini sağlayacağı düşünülürken yeterli bakım çalışmalarının ve yeni yatırımların yapılmaması nedeniyle sık sık elektrik kesintileri imalatı olumsuz etkilemektedir. Üyelerimiz kesintilerle ilgili bilgi almak istediğinde ulaşabilecek yetkili de bulamamaktadır.”ifadelerini kullandı. (İLKHA)