• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Berdevil `Esir Takası Sorunsuz Gerçekleşiyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Enformasyon Merkezi`ne konuşan El-Berdevil, "her şey planlandığı gibi gerçekleşiyor. Hiçbir engel yok" dedi.

Esir takası anlaşmasının kelimelerle ifade edilemeyecek büyük bir başarı olduğunu söyleyen El-Berdevil, yaşadıkları tarihi anlarda bu başarı dolayısıyla gurur duyduklarını dile getirdi.

Hamas sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri ise, esir takası anlaşması gereği Filistinli esirlerin serbest bırakılma işlemlerinin yolunda gittiğini söyledi.

Ebu Zuhri, bu sabah (18 Ekim Salı) Filistin Enformasyon Merkezi`ne verdiği demeçte, "Şu anda tarihi anlar yaşıyoruz. Ömür boyu hapis cezasına mahkum kahramanların özgürlüğüne kavuşmasına tanıklık ediyoruz" dedi.

Hamas sözcüsü, "Bugün halkımızın özellikle Gazze Şeridi`nde beş yıldır ödediği ağır bedeli hafifleteceğiz" şeklinde konuştu.

Yaşananların Hamas Hareketi`nin esirleri unutmayacağına işaret ettiğini dile getiren Ebu Zuhri, Filistin halkının bu günü görmek için çok şey verdiğini fakat kahraman esirlerin özgürlüğüne kavuştuğunu görmenin acıları hafiflettiğini söyledi.

Serbest bırakılan esirleri karşılamak için her türlü hazırlığın yapıldığını belirten Ebu Zuhri, başta Başbakan İsmail Heniyye olmak üzere birçok Filistinli liderin esirleri Rafah Sınır Kapısı`nda karşılayacağını ifade etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir