• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
Doğalgaz için açılan kanalların kapatmamasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman’da faaliyet yürüten Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ-Çev), bir açıklama yaparak, kentte doğalgaz için açılan kanalların belediye tarafından kapatılmamasının halkı mağdur ettiğini söyledi. Sorunun bir an önce çözülmesi istenilen açıklamada, belediye yetkilileri göreve davet edildi.

Sağ-Çev Başkanı Ömer Faruk Dursun, doğalgaz dağıtım çalışmalarının başlamasıyla sevinen Batman halkının, söz konusu çalışmaların ilerlemesiyle büyük bir sorunla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Dursun, “Bilindiği üzere doğalgaz dağıtım borularının döşenmesi ve üstünün kaba hafriyatla kapatılması doğalgaz dağıtım şirketinin görevi, kabaca üstü kapanan kanalların sıkıştırılarak asfaltlanması ve yolun eski haline getirilmesi ise belediyemizin görevidir. Türkiye’nin gaz dağıtımı yapılan diğer şehirlerine baktığımızda boruların döşenmesi akabinde belediyelerin bozulan yolları en geç iki gün içerisinde onararak eski haline getirdiği ve yaşanabilecek sorunların bu şekilde önlendiği görülmektedir.” dedi.

“Belediye kanalları kapatmamakla halkı cezalandırmaktadır”
Batman’daki manzaranın içler acısı bir hal aldığını vurgulayan Dursun, “Yaklaşık 3 yıldır çalışma yapan doğalgaz şirketinin şehrin yol ve sokaklarında açtığı kanallar belediye tarafından onarılmamakta ve adeta halkımız cezalandırılmaktadır. Asfaltlanmamış bu açık kanallar sebebiyle şehir içi trafik eziyete dönüşmekte,  binlerce araç hasar görmekte, şehrin her cadde ve sokağı su ve çamur deryasına dönüşmektedir. Ayrıca kanalların içine dolan sular yolun diğer kısımlarının altına sızarak, yol ve sokaklarda çökme ve çukurlaşmalara yol açmakta, böylece yolun diğer kısımlarının da hızla bozulmasına sebep olmaktadır.” diye konuştu.

“Belediye halkımıza büyük haksızlık yapmaktadır”
Açıklamanın devamında Dursun, belediye yetkililerine seslenerek “Maalesef Batman’ımıza yakışır bir hizmet sunma gayretinde olmayan belediyemizin, mevcut düzenin bozulmasına dahi müdahale etmemesi, basit yol onarımlarını bile yapmaması,  yağışlı havaların başlamasıyla halkı çileden çıkaran sıkıntıların meydana gelmesine sebep olmaktadır. Bu halkımıza yapılmış büyük bir haksızlıktır. Sağlık ve Çevrecilik Derneği olarak; cadde ve sokaklarımızda oluşan su ve çamur birikintileri ile çukurlaşmalar yüzünden; trafik çilesi, çevre kirliliği ve benzeri sorun ve sıkıntılarla yüz yüze bırakılan halkımızın bu çile ve sıkıntılardan ivedilikle kurtarılması için belediye yönetimini ve yetkili herkesi göreve çağırıyoruz.” dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir