• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Maliye Binası Kızıltepe'de günün konusu oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kobani Eylemleri sırasında yakılarak önemli oranda zarar gören Kızıltepe Maliye Binası’nın onarımdan geçirilmemesi ilçede adeta günün konusu oldu. Maliye Binasının satılacağı iddiaları dilden dile dolaşırken, Vergi Dairesi’nin ise ilçe dışına çıkartılmak istendiği öğrenildi.

Vergi borcunu ödemek için Mardin’e gidiş-geliş yapan ilçe esnafı, ilçe merkezinde bulunan Maliye Binası olarak hizmet veren kurum binasının biran önce tadilat geçirilmesi için yetkilileri göreve davet etti.

Kobani eylemlerinde üzüntülere neden olan her türlü yakma ve yıkma olayını tasvip etmediklerini çeşitli vesilelerle dile getirdiklerini belirten çarşı esnafı, “İlçe esnafları olarak, hatırlamak dahi istemediğimiz o acı olayların izlerinin biran önce ilçeden silinmesi ilçede yaşayan herkesin ortak arzusudur. Olaylarda zarar gören işyerleri ve bazı büyük marketlerde tadilatlara başlandı ve bitti bile. Ancak her nedense çarşı merkezinde bulunan Vergi Dairesi binasına hala bir çivi dahi çakılmış değildir. Kulağımıza bizi üzen bazı söylentiler ve spekülasyonlar gelmiyor değil. İnşallah duyumlarımız doğru çıkmaz ancak söylenen şu ki; Vergi Dairesi’nin yeri çok merkezi ve değerli olduğu için bazı kişiler kurumu satın almak için alana göz dikmiş. Bununla birlikte; kurumu başka yerlere hatta ilçe dışına çıkartmak suretiyle önemli bürokratik alanlarda gerekli çalışmaları başlatmışlar. Kurumun yerine göz diken insanlar kuşkusuz ganimetten pay kapmak isteyenlerdir. Biz ilçe esnafı olarak asla böyle bir olayın gerçekleşmesine müsaade etmeyeceğiz. Devlete ait olan bu kurum, yine devletin kurumu olarak kalmalı ve kalacaktır. Duyarlılık sahibi olan herkese ama başta da yerel yöneticilerimize bu konuda önemli görevler düşmektedir. Vergi dairesinin yeri asla değiştirilmemeli, esnafları ve mükellefleri zora sokacak her türlü eylemden şiddetle kaçınılmalıdır.” şeklindeki görüşlerini dile getirdiler.

BAŞKAN ÖTER: ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

Kızıltepe Maliye Binası'nın yerine göz dikildiğine dair iddiaların kendisinin de duyduğunu belirten Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, “Vergi Dairesi’nin taşınması yâda yerine göz koyulduğu iddialarını bizler de duyuyoruz. Bu konu, şuanda ilçemizin ve esnaflarımızın en önemli gündem konusudur. İddialar eğer doğruysa birileri çarşımızın merkezinde bulunan vergi dairesinin yerine göz dikmiş, dikmekle kalmamış kurumun ilçe dışına çıkarılması için yoğun bir çalışma içerisine girmişler. Maliye binasıyla ilgili gelişme; bir yol kazası olarak nitelendirdiğimiz ve asla tekrar edilmemesi için önemli bir ders çıkartıldığına inandığımız Kobani olaylarının farklı bir versiyonu gibi. Hatırlayacaksınız, eylemler sırasında demokratik tepkilerini dile getiren sağduyulu insanların dışında; adeta pusuya yatmış avını gözetleyerek, işyerlerini yakan, yıkan, yağmalayan, talan eden bazı çapulcular vardı. Eğer maliye binası göz dikildiği yönündeki iddialar doğruysa bunu yapanlar da bir nevi çağdaş çapulculardır, çağdaş talancılardır. Kendi çıkar ve menfaatleri uğruna bütün bir ilçe esnafını ve mükellefleri mağdur etmeyi göze almış kişileri ifade edecek başka bir ifade şekli bulamıyorum. Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu olarak bizler, asla böyle bir gelişmeye seyirci kalmayacak, izin vermeyeceğiz, Gerekirse imza kampanyası, gerekirse oturma eylemi, Demokratik tepkiler dairesinde ne gerekiyorsa yapılacaktır. Hep birlikte el ele vererek göz göre göre binlerce esnafımızı mağdur edecek böyle bir gelişmeye asla izin vermeyecek, duyarsız kalmayacağız. Maliye binamız, mutlaka ama mutlaka yine aynı yerinde en kısa zamanda halkımıza hizmet vermeye devam edecektir.” diye konuştu. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir