• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Darbe ürünü Öğretmenler Günü`nü kutlamıyoruz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - 24 Kasım’ın Öğretmenler Günü olarak kutlanmasının 12 Eylül darbesinin izini taşıdığı için öğretmenlerin çoğunun bu günü hüzünle karşıladığını belirten Diyarbakır Demokrat Eğitimciler Sendikası İl Başkanı Eyüphan Kaya, bu günün birileri tarafından dikte edilmeye çalışıldığının altını çizdi.

“Öğretmen marşında tuhaf ifadeler var!”
Bu günde stajyer öğretmenlere okutulan sözde öğretmen marşının ırkçı söylemler içerdiğini söyleyen Kaya, “Bizi bu tür hamasi ifadelerle avutup bu toplumun sırtına bindiler, ayrıca memuriyet yemini dahi medeni bir yemin değildir.” dedi.

Öğretmenlerin yaptıkları mevcut yemin yerine “Mukaddesat” üzerine hazırlanmış bir yemin metnini de tavsiye eden Kaya, öğretmen yemini olarak yapılan yeminin ideolojik bir metin olduğunu belirterek, “Artık yeter efendim, bu tür yanlışlara dur demenin zamanı gelmedi mi?” diyerek tepkisini ortaya koydu.

30 Mart’ın Öğretmenler Günü olmasını öneren Kaya, bu tarihte eğitim alanında meclis eliyle eğitimin yapılandırılmış olmasını kayda değer bulduklarını söyledi. Kaya, “Bu tarihte Kur’an-ı Kerim ve Siyer-ün Nebi dersleri müfredata tercihli ders olarak konulmuş, ülkemizde var olan yerel diller tercihli ders olarak müfredata bırakma imkânı getirerek toplumsal barışa katkı yapılmıştır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir