• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Halep düşerse Suriye düşer"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Esed rejimimin Halep’e yoğunlaştırdığı saldırılarla ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklamalarda bulunan Şam Suriyeli Yetimleri Yaşatma ve Koruma Derneği başkanı Abdullah Kureyşi, , “Halep bugün yoğun bir bombardıman altında Halep düşerse Suriye düşer.” dedi.

“İslam düşmanlarının zulmünden ziyade, biz kendi kendimizden kaçıyoruz”

Halep’in stratejik bir bölge olduğunu vurgulayan Kureyşi, “Bugün Müslümanların başına gelen tüm musibetlerin belli nedenleri vardır. Batılı güçlerin Müslümanların başına üşüşmesinden ziyade bir musibet te, Müslümanların kendi arasında var. Musibet diyorum çünkü, Müslümanlar bir türlü bir olamıyorlar. İslam düşmanlarının zulmünden ziyade, biz kendi kendimizden kaçıyoruz. İslam düşmanları, başımızın belası olmuş. Fakat bir bela  da bizim bir arada olamamamızdan kaynaklanmaktadır. Dünyanın her tarafında Müslümanlar zulüm altında iken, Müslümanlar birbirleriyle uğraşıyor. Müslümanlar birbirleriyle savaşıyor. İşte bugün Suriye’ye baktığımızda şuan Halep düşmek üzere diyorlar. Suriye toprakları bir bütündür. Halep’i veya başka bir bölgeyi Suriye’den ayıramayız. Evet, Halep bugün yoğun bir bombardıman altında. Allah korusun Halep düşerse Suriye düşer. Suriye diye bir yer kalmaz. Çünkü Halep stratejik bir bölgedir.”şeklinde konuştu.

“Müslümanlar Kur’an ve sünnete sarıldığı müddetçe zafer elde etmiştir”

Halep ele geçirildiği takdirde büyük felaketlerin olacağına dikkat çeken Kureyşi, “Biz Suriyeliler, Halep bir yana Şam bir yana deriz. Yine Allah korusun Halep ele geçirilirse, daha büyük felaketler olur. Bu noktada Müslümanlar uyanık olmalıdır. Bir araya gelmelidir. Müslümanlar şunu bilmeli ki, bir olmadığımız müddetçe, böyle birbirimizden ayrı olduğumuz müddetçe, birbirimizin derdiyle ilgilenmediğimiz müddetçe, Allah bizlere huzur vermez. Bu belaları başımızdan eksik etmez. Çünkü Allah böyle buyurmuş, bir olun beraber olun. Birbirinize destek verin. Ancak o zaman kuvvet kazanırsınız. Bizler mübarek olan kitabımız Kur’an-ı Kerim’e, Allah Resulünün hayatına ve İslam tarihine baktığımızda, Müslümanlar Kur’an ve sünnete sarıldığı müddetçe zafer elde etmiştir. Bir olmadan Vahdet sağlanmadan hiçbir zafer elde edilmez. Tarihe bakın, nerede Müslümanların toprakları işgal edilmiş ve Müslümanlar katliamlara uğramış, hep birbirlerinden uzak olmalarından, ayrı kalmalarından kaynaklanmıştır. Yine Müslümanlara ihanet edenlerden dolayı kaynaklanmıştır.”ifadelerini kullandı.

“Eğer Aksa düşerse Ümmet daha da parçalanır”

Müslümanların kendi değerlerine sahip çıkması çağrısında bulunan Kureyşi, “Bu gün herkes kendi maslahatının ardından giderse, birlik beraberlik sağlanmaz. Yine Müslüman kardeşlerimiz şunu bilmelidir ki, bizim dinimiz hak bir dindir. En yüce bir dindir. Bizim dinimiz parça parça olacak bir din değildir. Dinimiz tamamdır. Biz Müslümanlar aç  da kalsak, yurtlarımızdan da olsak, bizler kendi değerlerimizden kutsallarımızdan birlik ve beraberliğimizden ayrılmamalıyız. Mescid-i Aksa bizimdir. Belki bugün İslam düşmanları içimize gelip yerleşseler de, onların yurdunu parça parça etseler de, biz şuna inanmalıyız. Müslümanların başına ne türlü musibet gelirse gelsin. Müslümanlar birdir. Bundan dolayı Aksa’ya, Şam’a, Gazze’ye ve Müslümanların topraklarına sahip çıkmalıyız.  Eğer Aksa düşerse Ümmet daha da parçalanır. Halep düşerse felaket olur. İnsanlar perişan olur. Çok büyük bir göç dalgası başlar.”dedi  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir