• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Türkiye'de kadına yönelik şiddet arttı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Kadına yönelik şiddetle mücadelede kadınlara büyük görev düştüğünü belirten Bursa Aktif Kadınlar Derneği Başkanı Naziye Aydın, “Kadınlar olarak toplumsal hayatta daha fazla yer almalı, içimizdeki gücü ve enerjiyi doğru kullanarak kendimize daha fazla güvenmeliyiz. Cahilliğin en büyük düşmanı kadınlardır.” dedi.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığına dikkat çeken BUSKAD Başkanı Aydın, son yıllarda ulusal ve uluslararası çıkarılan yasaların da sonuç vermediğini söyledi.

Aydın daha sonra, “Kadına yönelik şiddeti önlemek biz kadınların elinde. Kadınlar olarak toplumsal hayatta daha fazla yer almalı, içimizdeki gücü ve enerjiyi doğru kullanmalıyız. Unutulmamalıdır ki cahilliğin en büyük düşmanı kadınlar olmuştur”  ifadelerine yer verdi.  

Türkiye’de ve dünyada kadına yönelik şiddetin bir önceki yıla göre artış gösterdiğine dikkat çeken Aydın, bunun en büyük sorunun ağırlıklı olarak ekonomik sebepler olduğuna dikkat çekti. Aydın, “Kadınlar olarak ekonomik hayatın içinde olmamız da bana göre yeterli değil. Kendimizi daha fazla geliştirmemiz, birlik beraberliğimizi daha fazla arttırmamız, ailemize, yaşadığımız kente ve ülkemize daha fazla katkı sağlamalıyız. Kadına yönelik şiddetten dert yakınmak yerine ilk önce kendimizden başlamalı, daha sonra da çevremizdeki yardıma muhtaç kadınlara el uzatmalı, kişisel gelişimleri ve ekonomik özgürlüklerini kazanmaları için toplumsal dayanışma ruhunu benimsemeliyiz” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir