• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
Valilkten Dolandırıcılığa Karşı Uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Yapılan açıklamada, "Son zamanlarda bazı dolandırıcıların Sayın Valimizin veya Vali Yardımcılarımızın adlarını kullanarak işadamlarımızı aradıkları, maddi imkânı olmayan bir hastanın tedavisi için veya benzeri bir nedenle verdikleri bir hesap numarasına para yatırılmasını talep ettikleri ve böylelikle hayırsever işadamlarımızın manevi duygularını istismar ettikleri tespit olunmuştur.

Bilinmelidir ki; Sayın Valimizin veya Vali Yardımcılarımızın böylesi talepleri olmamıştır, olmayacaktır. Sayın Valimiz veya Vali Yardımcılarımızın telefon veya benzeri herhangi bir yolla yardım talebinde bulunmayacağı bilinmeli ve bu şekilde talepte bulunan şahıslara itibar edilmemelidir. Bu tür bir durumla karşılaşılması halinde ivedilikle İl Emniyet Müdürlüğümüze haber verilmeli ve Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulunulmalıdır" uyarısında bulunuldu.

Valilik Makamı olarak, dolandırıcılık maksadıyla talepte bulunan bu kişilerin tespiti için gerekli çalışmalar başlatılmış denilen açıklamada, "sürecin tamamlanmasına kadarki dönemde herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için halkımızın bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur" denildi.

Fikret Özkan - İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir