• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...

BATMAN - Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında Batman'da 48 adet projeye 11 milyon TL destek verildiğini açıkladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Nurettin Kiyas, “Ülkemizde nüfus, yıllardan beri köylerden kentlere doğru göç verdi. Tarım ve hayvancılık faaliyeti gerçek anlamda yoğun emek isteyen bir iş. Hele de Batman gibi yazın 46 dereceyi bulan sıcaklıklarda kapalı alanda bile durabilmek mümkün değilken, tarlada o sıcaklarda çalışabilmek çok daha zordur. Tarım, doğal faktörlere açık bir alan ve her türlü doğal şartlar cereyan edebilir. Bütün bir yıl boyunca çalışıp emek verdiğiniz ürününüz bir don olayıyla zarara uğrayabilir. Bu yüzden Avrupa'da olduğu gibi bizde de çiftçiler, ürün zararlarına karşı desteklenmektedir.”dedi.

Tarımsal desteklemelerinde sanayiye dönük olarak gerçekleştiğini vurgulayan Kiyas, “Bu çerçevede, Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı 2005 yılından beri uygulanıyor ve şu ana kadar 8. Etap tamamlandı. Bu Etapların amaçları; Kırsal alanda ekonomik gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, tarımsal makine kullanımın arttırılması, gıda güvenliğinin sağlanması, yürütülmekte olan ülke bazındaki diğer kırsal kalkınma projelerine de veri tabanı oluşturmak, tarımsal üretim ve tarımsal sanayi entegrasyonunu sağlamak, küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemektir. Bu kapsamda Türkiye genelinde 8 etap olarak 4 bin 100 proje hayata geçirildi ve proje sahiplerine 830 milyon TL hibe desteği aktarıldı. Batman'da da 48 adet projeye 11 milyon lira destek verildi.”diye belirtti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)