• DOLAR 32.492
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.56
  • ...
Eş Şebab Uyardı: `Kenya`ya Gireriz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SOMALİ- Somali topraklarında belirli bölgelerde denetimi elinde bulunduran Eş Şebab hareketine karşı geniş kapsamlı bir operasyon başlatan Kenya ordusunun karadan ve havadan Somali topraklarına girmesi üzerine Eş Şebab Hareketinden uyarı geldi.

Kenya yönetimini uyaran Eş Şebab, askerlerini Somali`den çekmezse, Kenya`ya girecekleri tehdidinde bulundu.

Eşşebab sözcüsü Şeyh Ali Mahmud Rage,gazetecilere yaptığı açıklamada,Kenya askerlerinin Somali`nin 100 kilometre içine girdiğini, savaş uçaklarının da bazı yerleri bombaladığını ifade ederek çok sayıda sivilin öldürüldüğünü açıkladı.

Rage Kenya yönetimini uyararak "Eğer geri dönmezseniz, biz de Kenya`ya gireceğiz" dedi.

İslami bir hareket tarzını benimseyen Eş Şebab hareketine saldırı düzenlemek için bahane ileri süren kukla Kenya yönetimi, Eş Şebab Hareketinin el Kaide ile bağlantılı olduğunu iddia ediyor.

Operasyonla ilgili açıklama yapan, Kenya İçişleri Bakanı George Saitoti ise eş Şebab`ı suçlayarak; "el Kaide bağlantılı eş Şebab örgütü bizim düşmanımızdır ve bu örgüt bitene kadar saldırılarımız sürecektir," dedi.

Yabancıları kaçırdığı iddia edilen Eş Şebab`ın aslında misyonerleri kaçırdığı; bilakis ülkedeki yabancı yardım görevlilerine yardım ettiği ifade ediliyor.

Somali`de fakir ve muhtaçlara yardım eden Eş Şebab Hareketinin geniş bir tabanı olduğu,bu sebeple kukla hükümet ile ABD destekli Afrika Barış Gücü askerlerinin Eş Şebap karşısında başarısızlığa uğradığı bildiriliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir