• DOLAR 32.589
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2458.572
  • ...
İkra Eğitim Der`den Tesettür Mitingine Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Mustazaf- Der`in öncülüğünde İstasyon Meydanı`nda yapılacak olan "İnanca Saygı ve Başörtüsüne Özgürlük" mitingine olarak destek verecek.

Tesettürün Allah`ın bir emri olduğuna değinilen açıklamada, "Tesettür; bizleri mükemmel olarak yaratan, terbiye eden rabbimizin emrinin gereği olarak uymamız gereken bir hakikattir. Tesettürün kaynağı Allah`a olan iman hazinesidir. Mevla`mız olan rabbimiz bizi en iyi bilendir. Mevla`mızdan daha iyi kim bizleri süsleyebilir. Yüce rabbimizin emrine uymak bizler için şeref ve izzettir." denildi.

İnsanları bozmanın yolunun edep ve hayâyı yok etmekten geçtiğinin değinildiği açıklamada, "İslam ve hayâ düşmanı olan yapılar, insanları bozmanın yolunun edep ve hayâyı yok etmekten geçtiğini çok iyi biliyorlar. Bu emelleri için de en büyük silah olarak kadınları tesettürden uzaklaştırmayı hedeflemişlerdir. Başörtüyü aslından uzaklaştırıp şekilden şekile sokarak türbanlaştırdılar. Kendilerince; sıkma baş dediler, örtünme farz değil dediler, İslam`ın değil siyasetin simgesidir dediler ve böylece örtünmenin mahiyetini bozdular. Bu sebeple; 23 Ekim Pazar günü Mustazaf- Der`in öncülüğünde İstasyon Meydanı`nda yapılacak olan `` İnanca Saygı ve Başörtüsüne Özgürlük`` mitingine İkra-Der olarak destek vermekteyiz. Tüm duyarlı halkımızı da tesettüre sahip çıkmaya davet ediyor, mitinge destek vermelerini bekliyoruz." denildi.
Veysi Çetik - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir