• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Madde Bağımlısı Gençler İçin Eğitim Merkezi semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Yeni Güneydoğu Gençlik Spor Kulübü tarafından düzenlenen Madde Bağımlısı Gençler İçin Kültür Spor ve Eğitim Merkezi oluşturma semineri geniş bir katılımla bu gün özel bir otelde yapıldı.

Diyarbakır’da son zamanlarda uyuşturucu bağımlılığının yaygınlaştığını ve madde bağımlılığının gençler arasında giderek daha yaygın bir hal aldığının ifade edildiği seminerde konuşan Yeni Güneydoğu Gençlik Spor Kulübü Başkanı Avukat Cevdet Nasıranu, uyuşturucunun, halk sağlığını bozan, toplumun geleceğini tehlikeye atan ve sağlıklı nesillerin yetişmesinin önündeki en tehlikeli bulaşıcı bir hastalık olarak gördüklerini söyledi.

Uyuşturucu bağımlılığı, bulaşıcı bir hastalıktır

Yaptıkları anketler sonucunda uyuşturucu madde kullanma riskinin en çok çocuk ve gençlerin arasında yaygınlaştığını ve bu durumunda arkadaş çevresinden kaynaklandığını belirten Nasıranu, uyuşturucu bağımlılarının bu hastalığa yakalanmasının en büyük sebebinin özenti, merak ve arkadaş baskısı olduğunun altını çizdi.

Nasıranu, “Uyuşturucu kullananlara hasta gözüyle bakıp onların tedavisi için çalışma yürütülmesi gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Diyarbakır`daki madde bağımlılığını tedavi etme çalışmalarının çok yetersiz olduğunu söyleyen Nasıranu, aile eğitim seviyesinin düşük olduğu ailelerde, genç fertlerinin başta uyuşturucu olmak üzere hırsızlık, gasp, kapkaç, haneye tecavüz, adam yaralama, sokak terörü faaliyetleri içerisinde yer alma gibi birçok suça eğilim gösterdiklerini söyledi.

Bir milyonun üzerinde vatandaşlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz

Ailelerin bilgisizlikleri ve çaresizlikleri nedeniyle hangi mercilere nasıl başvurulacağı noktasında da halkın arasında bir bilgisizliğin söz konusu olduğunu belirten Nasıranu, “ Yeni Güneydoğu Gençlik Spor Kulübü olarak bu bilinçsizliği ortadan kaldırmak için İç İşleri Bakanlığıyla ortak yürüttüğümüz bir proje ile bir milyonun üzerinde vatandaşlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir