• DOLAR 32.45
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2439.955
  • ...

DİYARBAKIR -  Diyarbakır’ın önemli sivil toplum örgütlerin başında yer alan Diyarbakır Ticaret Borsası, Ticaret Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Ziraat odaları Feshane Diyarbakır tanıtım günlerinde kentin tanıtımını yaptı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal Diyarbakır'ı sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda Türkiye’ni tüm illerinde en iyi şekilde tanıtacağız” dedi.

Diyarbakır’ın ekonomik ve sosyal anlamda hak ettiği noktaya gelebilmesi adına bu çalışmaları bundan sonra da sürdürmeye devam edeceklerini belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal, “Diyarbakır’ın turizm potansiyelini, değerlerini ve güzelliklerini ortaya çıkarabilmek adına elimizden gelen tüm çabayı bu gün oluğu gibi bunan sonrada devam ettireceğiz. Bizim en büyük hedefimiz ve en önemli düşüncemiz İlimize ve bölgemizde yatırımların artması ve bölgeye yeni yatırımlar gelmesidir. Bu nedenle bu tür etkinlikler tanışma ve kaynaşmamız için önemlidir’’ ifadelerini kullandı.

“Kent algısı negatif”

Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar ise Diyarbakır’ın 33 medeniyete ev sahipliği yaptığını ve geçmiş yıllarda farklı halkların farklı kimliklerin kardeşçe yaşadığı bir şehir olduğunu belirterek, ''Ancak il dışındaki kent algısının negatif olduğunu biliyoruz. Negatif algının değişmesi ve İnsanların Diyarbakır’ı tanıyabilmesi, gelip Diyarbakır’ı göre bilmesi için bu tür etkinliklerin yapılması gerekiyor. Feshane de kentimizin Sivil toplum örgütleri ve kurumları Diyarbakır’ı her alanda tanıtıyor. Tanıtım etkinlerini daha güçlü bir şekilde yaparak sosyal, ekonomik ve kültürel alanda Diyarbakır’a geri dönüşü olacağına inanıyorum.’’ dedi.

“Birbirimizi anlamalıyız”

Diyarbakır ekonomisinin, yaşananlar karşında güçlü olduğunu hissettirmek amacıyla STK temsilcisi olarak bu tanıtımda bulunduklarının belirten Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu ise Batıda yaşayan herkesi Diyarbakır’a davet ettiklerini belirterek,’’ Bu gemide hepimiz hep birlikte yaşıyoruz. Laz’ı, Çerkez’i, Kürd’ü, Türk’ü, bakış açılarını değiştirerek bütün kardeşlerimizi Diyarbakır’a davet ediyoruz. Gelip görsünler, elbirliğiyle, güç birliğiyle tüm olumsuzlukları ancak birbirimizi anlayarak tanıyarak aşabiliriz. Bu anlayış içinde olmadığımız sürece Ülkenin, Bölgenin sorunlarını çözemeyiz.’’ İfadelerini kullandı.

“Birliktelik çok önemli”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Cevat Delil ise, “Bütün Kurumlarımız Birlik içerisinde kentimizi ve bölgemiz tanıtmak için adeta sefer olmuş durumda. İlimizi gerek ekonomik alanda gerekse sosyal alanda hak ettiği konuma taşımak için Feshane günlerini ziyaret eden misafirlerimizle ilgilenerek kentimizi en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Bizler ancak birlik içerisinde olursak kentimizi hak ettiği konuma getirebiliriz. Bu nedenle Ticaret Borsası, Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile Ziraat Odalarımızın göstermiş olduğu bu birlikteliği çok önemsiyorum. Birçok Medeniyete ev sahipliği yapmış Tarihi kentimiz Diyarbakır’ı herksin gelip görmesini istiyoruz.’’ Şeklinde konuştu. (M. Zeki Aygur – İLKHA)