• DOLAR 34.157
  • EURO 37.173
  • ALTIN 2941.735
  • ...
Kadri Yıldırım'a zimmet suçlaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Artuklu Üniversitesi'nde yürüttüğü yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve ifadesi alınmak üzere emniyette tutulan Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım’ın sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakılması için avukatı tarafından mahkemeye yapılan itiraz reddedildi.

İlke Haber Ajansı’nın ulaştığı bilgilere göre; Mardin Artuklu Üniversitesi’nin döner sermaye hesabına yatırılması gereken ücretler, Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım’a yıllarca elden verildi.

“Elde edilen paraları Kadri Yıldırım’a elden verdim”
Mardin Artuklu Üniversitesi’ne yönelik düzenlenen “Yolsuzluk” operasyon kapsamında gözaltına alınan Yaşayan Diller Enstitüsü Sekreteri Hanifi Gültekin'in, emniyette verdiği ifadesinde yaşanan usulsüzlüğü şu ifadelerle dile getirdiği öğrenildi: “Ben göreve başladığım 08. 05. 2013 tarihinden sonra bu şekilde yapılan tahsilatların usulsüz olduğunu Kadri Yıldırım hocama ve çalışan memurlara söyledim. Fakat bana daha önce de bu şekilde tahsilat yaptıklarını ve her hangi bir sıkıntının olmadığını söylediler. Ben de yeni olduğum için düzene ayak uydurdum. Sınav ücretleri karşılığı alınan miktarlar Kadri Yıldırım Hoca tarafından belirlenmektedir ve sorumlusu Kadir Yıldırım Hoca’dır. Memurlar tarafından tahsis edilen sınav ücretleri bende toplanırdı ve ben de bu parayı sınav hizmetlerinde harcardım. Geri kalan 55 bin TL tutarındaki parayı da Kadri Yıldırım Hoca’ya teslim ettim. Kadri Yıldırım’ın almış olduğu bu parayı nerede ve nasıl harcadığı hakkında bilgi sahibi değilim.”

Sınav ücretleri ve kayıtları hiçbir geçerliliği olmayan makbuz karşılığında alındı
Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü tarafından Ağustos ayı içerisinde Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans programlarına başvuran 2 binin üzerindeki öğrenciden kişi başı 50 TL geçerliliği olmayan ve Yaşayan Diller Enstitüsü tarafından düzenlenen bir makbuz karşılığıyla alındığı ortaya çıktı.

Lisans programlarından elde edilen gelir döner sermaye hesabına yatırılmadı
Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü tarafından Ağustos ayı içerisinde Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans programlarından elde edilen 115 bin 250 TL’nin döner sermaye hesabına yatırılmadığı ortaya çıktı.

Asıl sorumlu Kadri Yıldırım’dır
“5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu 72. Maddeye göre; yetkisiz tahsil ve zimmet suçu” ile suçlanan Yaşayan Diller Enstitüsü Sekreteri Hanifi Gültekin, ifadesinin sonunda şunları söyledi: “Normal şartlarda sınav ücretleri üniversitenin döner sermaye hesabına yatırılması gerekmektedir. Ben bu durumu üniversitede göreve başladığımda hem Kadri Yıldırım’a hem de çalışan memura söyledim. Fakat kendileri bana uygulamanın bu şekilde olduğunu söyleyince ben de uygulamaya devam ettim. Çünkü amirim Kadri Yıldırım bu şekilde devam edin dediği için uygulamaya devam ettik. Benim kendi inisiyatifimde bir teşebbüsüm olmamıştır. Ben suçlamaları kabul etmiyorum. Hiçbir şekilde sorumluluğum yoktur. Asıl sorumlu Kadri Yıldırım’dır.” (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir