• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Gaziantep hayvanat bahçesine iki adet koati getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Sadece Amerika kıtasında bulunan orta büyüklükte bir memeli türü olan koati Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde ziyaretçilerini bekliyor.
Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, yaptığı açıklamada bahçeye getirilen bir erkek ve dişi olmak üzere iki koati ile, tür sayısının 301’e ulaştığını söyledi.


 

Özsöyler,”Uzun yazışmalar ve protokollerden sonra bu tür, Türkiye’de ilk defa Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne getirildi. Bu canlı türü öncelikle gür ve ıslak ormanlarda bulunur. Koati hayatının büyük bir kısmını güvenli bir şekilde ağaçlarda geçirir. Genel olarak bu kıtada bulunan otlaklar, dağlar ve hatta çöller gibi alanlarda nüfusa sahiptir. Koatinin boyu 33 ile 60 cm, ağırlığı ise 3 ile 8 kilogram arasında değişir. Ortalama bir koati 8 ile 15 yıl arasında yaşam sürer. Doğada siyah, kahverengi, beyaz, gri, kırmızı ve bronz renklerde bulunurlar.”ifadelerini kullandı.


2015 yılında 4 milyon ziyaretçi beklediklerini belirten Celal Özsöyler, “Yakın zamanda açılışı yapılacak Safari Parkımızın da yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi göreceğini düşünüyorum.” dedi.   (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir