• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
180 Arı yetiştiricisine kovan dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Şırnak İl Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Şırnak il ve ilçelerinde organik tarımı yaygınlaştırmak amacıyla hazırlanmış olan GAP  projesi kapsamındaki organik arıcılık yapan 180 çiftçiye, 25’er adet arı kovanı hediye edildi.


 

Şırnak İl Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen arı kovanı dağıtım törenine, Şırnak Valisi Hasan İpek’in yanı sıra Vali Yardımcısı Serkan Şeker, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Altan Altan, GAP kalkınma idaresinden Ömer Sadıkoğlu,  vatandaşlar ve çok sayıda çiftçi katıldı.


Vali İpek törende  yaptığı konuşmada, organik tarıma yönelik yapılan çalışmalar ve desteklerden örnekler vererek, merkez, ilçe ve köylerdeki vatandaşların organik yetiştiriciliğe geldikleri noktayı sevindirici bulduklarını ifade etti.


Daha önce belli sebeplerden dolayı yaylaların uygun kullanamadıklarını belirten Vali İpek, “Şırnak’ta son 2 yıldan beri güzel şeyler oluyor. Çiftçilerimiz bilinçleniyor. Bağını-bahçesini nasıl kullanması gerektiğini biliyor, teşviklerden ve devlet desteklerinden yararlanıyor. Bu da bizim açımızdan ve tabii ki Şırnaklı vatandaşlarımız açısından sevindirici bir durumdur.’’dedi.


Şırnak’ın kömürü gibi son zamanlarda arıcılığın  da kayda değer bir aşama kaydettiğini belirten İpek, “Arıcılık yapan vatandaşlar ballarını satıp kendi evine katkı sağlayabiliyor. Devlet arıcılık yapan çiftçilerimize bu anlamda 800 bin TL destek sundu. Şırnak’ta kömür ocaklarında hayatını kaybeden vatandaşımız olmuştur, fakat arıcılık yapan vatandaşımızda öyle bir olay çok şükür  ki yaşanmamıştır.” ifadelerini kullandı.


Vali İpek son olarak, Devlet olarak üretim yapan bütün vatandaşların yanında olduklarını, yapılan  yardımların  da tüm hızıyla süreceğini  belirterek, Şırnak’ı daha da ileri seviyeye taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
Konuşmaların ardından arıcılara boş kovanlar dağıtılırken, ürettikleri balları  Vali İpek’e hediye ettiler.  (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir