• DOLAR 34.265
  • EURO 37.564
  • ALTIN 2896.099
  • ...
Hasta Göçünün Önüne Geçildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Kalite Strateji Geliştirme Koordinatörlüğünün organize ettiği ve Başhekim yardımcıları ile kalite denetçilerinin katıldığı TSE Denetim Sonuçları Değerlendirme Toplantısında konuşan Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, Dicle Üniversitesi hastalarının mağdur olmaması için hasta göçünün önüne geçildiğini ve hastaları kendi şehirlerinde tedavi etmek istediklerini söyledi.

Batıdan Dicle Üniversitesi Onkoloji ve Kardiyoloji hastanesine tedavi olmak için hastaların geldiğini belirten Alan, Üroloji ve Çocuk Hastanelerine de batıdan hasta gelmeye başladığını söyledi.

80 milyonluk cihaz aldık

Son olarak Radyasyon Onkoloji Merkezine, Türkiye’de birkaç hastanede bulunan ve 23 milyon TL’ye mal olan Tomoterapi cihazı, Görüntüleme ve ameliyat cihazı, travmatoloji hastanesi için ise gerekli cihazların alındığını söyleyen Dr. Alan, bütün cihazların yenilendiğini, belirtti.

Şimdiye kadar yaklaşık 80 milyon liralık cihaz alımı yapıldığını belirten Alan,  40 yıllık Merkezi hastanenin de, zaman zaman revizyondan geçirildiğini söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir