• DOLAR 32.442
  • EURO 34.698
  • ALTIN 2396.713
  • ...
Bursa'da Bilim Şenliği düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi, BEBKA ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Bilim Şenliği 2015 Proje Yarışması’nda başvurular başladı.

Bilim Şenliği 2015 Proje Yarışması’nın tanıtımı, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin (BTM) ana binasında düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık ve BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan’ın ev sahibi olduğu toplantıya, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, Uludağ Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof.Dr. Zeynep Kahveci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kahya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bursa İl Müdürü Latif Deniz ve basın mensupları katıldı.

27 Şubat’a kadar sürecek
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, BEBKA ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle ortaklaşa düzenledikleri ve bu yıl dördüncüsü yapılacak Bursa Bilim Şenliği hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.  8-9-10 Mayıs tarihleri arasında yapılacak organizasyonun ana temasının tasarım ve inovasyon olarak belirlendiğini kaydeden Başkanvekili Karlık, bu sene diğer yıllardan farklı olarak yine bilim şenliği kapsamında ilk kez proje yarışmasının düzenlendiğini belirtti.

Bilim Şenliği 2015 Proje Yarışması adlı düzenlemenin Türkiye’ye bilimi sevdirmeyi, bu konuda farkındalık oluşturmayı, alışkanlık kazandırmayı ve analitik düşünce yapısına sahip insanlar ile projelerin ortaya çıkmasına katkı sağlamayı hedeflediğini vurgulayan Başkanvekili Karlık, 5 ayrı kategoride düzenlenen yarışma sonucunda 3’er projeye toplam 65 bin TL’lik para ödülünün verileceğini açıkladı.

Milli eğitim okulları, üniversite kulüpleri ve bireysel mucitlere açık olarak düzenlenen organizasyonda başvuruların 27 Şubat tarihine kadar devam edeceğini belirten Başkanvekili Karlık, “Proje yarışması kapsamında şimdiye kadar 400’e yakın katılımcıya proje yazma eğitimi verdik. Hedefimiz, bilgi toplumu olma yolunda değerli projelerin üretilmesine ve hayata geçirilmesine katkı sağlayabilmek”dedi.

BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan ise, Bilim Şenliği 2015 Proje Yarışması’nın tasarım ve inovasyon konsepti kapsamında yapılacağını hatırlattı. Yarışmaya girecek projelerin değerlendirmeye alınabilmesi için ‘akıllı ve mobil uygulamalar’, ‘inovatif endüstiyel tasarımlar’, ‘ergonomi’, ‘yenilenebilir enerji, geri dönüşüm ve çevre’, ‘geleceğin ev aletleri’, ‘güvenlik ve emniyet tasarımı’ ile ‘mekanik fonksiyonellik’ konularından birinde olması gerektiğine değinen Bakan, “Proje başvuruları 27 Şubat tarihine kadar devam edecek. 15 Mart tarihinde ilk ön eleme, 26-27 Mart tarihlerinde de son ön eleme yapılacak.”diye belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir