• DOLAR 34.211
  • EURO 37.559
  • ALTIN 2890.154
  • ...
SAĞLIK-SEN'den "darp" iddiası hakkında açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - SAĞLIK-SEN’den Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde meydana gelen ve basında yer alan ‘darp’ olayı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “İlimiz Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yaşanan olay, tüm kesimleri olduğu gibi bizleri de derinden üzmüştür.”diyen Arslan, “Hastanede veya herhangi bir birimde doktor-personel eksikliği, araç-gereç sıkıntısı veya işleyiş ile ilgili bir sorunun olması durumunda bu sorunların çözümü kesinlikle şiddet değildir. Hasta veya hasta yakınlarının gördükleri ya da karşılaştıkları herhangi bir problemi şiddete veya kaba kuvvete başvurarak değil, kendilerine yasal olarak sunulan mercilere başvurarak ya da o mercileri arayarak sorunlarını çözmelidirler. Bu çözüm yolları hasta ve hasta yakınları için geliştirilmiş en etkili ve en makul çözüm yollarıdır ki tüm hastanelerimizde sırf hasta haklarını kollamak ve şikâyetlerin çözümü için ‘hasta iletişim merkezleri’ oluşturulmuştur. Bu yasal çözüm yollarına başvurmayıp, şiddete başvurmak, kaba kuvvet kullanmak, çözüm değil, sorun üretir. Dolayısıyla sağlıkta şiddeti önleme konusunda Sağlık Bakanlığımızca başlatılan beyaz kod uygulaması ile konu kamu davası olarak devam edecek olup, kamu davası olarak devam edecek olan bu ve benzeri tüm şiddet olaylarını tasvip etmemiz kesinlikle mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

Arslan, açıklamasını söyle tamamladı: “Yerel ve ulusal basında yer alan haber ise maalesef olayda adı geçen ve mağdur olduğuna inandığımız Kadın Doğum Hastalıkları Hastanesi Baştabip Yardımcısı Ecz. Betül Öksüz’ün herhangi bir görüşüne başvurulmadan haber yapılmasıdır. Oysa haberin kutsiyeti, haberin doğruluğunda ve vatandaşlarımıza doğru ve tarafsız haber sunmaktır. Olay sonrası Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yaptığımız görüşmeler ve incelemeler neticesinde arbede esnasında serçe parmağının kırıldığını ve zedelendiğini gördüğümüz Başhekim Yardımcısı Ecz.Betül Öksüz’ün hiçbir bilgisine başvurulmadan sadece hasta yakınının beyanına göre haberin basına yansıtılması ayrı bir üzüntüye sebebiyet vermiştir. Hak aramak, başkasının hayat hakkına zarar vererek olmamalıdır. Her ne maksatla olursa olsun çalışanlarımıza yönelik şiddeti kınıyoruz.” dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir