• DOLAR 34.253
  • EURO 37.641
  • ALTIN 2871.618
  • ...
`Çocuklarımızın maneviyatını güçlendirmemiz gerekir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Son yıllarda sosyal medyanın bilinçsiz kullanılması sebebiyle çocuklar zamanlarının büyük bir bölümünü televizyon başında çizgi film izlemekle geçirirken gençler ise internet ortamında zaman harcıyor. Gençlerin tüm zamanlarını TV ve internet karşısında öldürerek manevi ortamlardan uzak kaldığına dikkat çeken Mersin İl Müftüsü Ali Melek, anne babaların manevi eğitimde çocukları üzerinde gerektiği gibi durmaları gerektiğini vurguladı.

Konuyla ilgili İLKHA’ya konuşan Müftü Melek, kadim toplum olabilmenin yolunun, manevi eğitimle mümkün olduğunu belirtti. Melek, “Genç nesil, dini ve milli değerlerine bağlı olarak yetişme imkânını bulursa o devlet ve millet huzur içerisinde hayatını sürdürebilme imkanına kavuşur.”ifadelerini kullandı.

“Ağaç yaş iken eğilir”

Kur’an-ı Kerim ile Hadis-i Şeriflerde Müslüman anne babanın görevlerinin çok açık bir şekilde belirtildiğine dikkat çeken Melek, “Yüce Rabbimiz; ‘Ey iman edenler, yakacak maddesi insanlar ve taşlar olan cehennemden kendinizi ve aile efradını koruyunuz’ buyurmaktadır. Peygamber Efendimizin; “Hepiniz idarecisiniz ve hepiniz mahiyetinizdekilerin hukukundan sorumlusunuz” hadisi şerifi de bize ailemiz, çocuklarımız ve gençlerimiz konusundaki sorumluluklarımızı hatırlatmaktadır. Atalarımızın da ifade ettikleri gibi ‘Ağaç yaş iken eğilir’ Çocuklarımıza belli bir süre içerisinde bu eğitimi vermemiz gerekmektedir. Aksi taktirde gençlerimiz ve çocuklarımız belli bir yaşa geldikten sonra o zamana kadar belli inanç değerlerimizi, ibadetle ilgili olan bilgilendirmeyi yapamamışsak belli bir yaştan sonra onlara, bunları yerine getirme konusunda etkimizin çok fazla olamayacağını maalesef belirtmek istiyorum.”diye konuştu.

Çocuklara dini eğitim verildiğinde camilerin dolacağını ifade eden Melek, “Çocuklarımızı bilhassa güvenli internet kullanımında bilinçlendirmemiz lazım. Çocuklarımızın bilgisayar ile olan meşguliyetinde bizim dikkatli ve hassas davranmamız gerekiyor. Çocuklarda internet kullanma bilinci oturuncaya kadar kendi hallerine bırakmamız gerekmektedir.”diye belirtti.

“Anne-baba, çocuk eğitiminde dikkatli ve hassas olmalı”

Hiçbir anne ve babanın, “Çocuk, elime ayağıma dolaşmasın da ne yaparsa yapsın” anlayışında olmaması gerektiğinin altını çizen Müftü Melek, zararlı alışkanlıkların sadece sokaklarda edinilmediğini ifade etti.

Çocukların, sokaktaki kötü arkadaş çevresinin yanı sıra kitle iletişim araçları ile de kötü alışkanlıklara düşebildiğini vurgulayan Melek, “Anne ve babaların çok dikkatli ve hassas olması gerekir. Çocukları ile olan iletişimini mutlak şekilde güçlendirmesi gerekmektedir. Bizler, camiye veya Kur’an kurslarına gittiğimiz zaman gençlerimizi de yanımızda götürelim. Dini programlara birlikte katılmayı sağlamalıyız. Çocuklarımızın manevi bağlarını kuvvetlendirecek her türlü ortamları değerlendirmemiz gerekir.” diyerek anne babalara tavsiyelerde bulundu. (Osman Öksüz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir