• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Süt sığırcılığı eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ – Muş’ta ‘Süt Sığırcılığı’ kursu düzenlendi. Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen kurslara, ilk etapta 8 kursiyerin katıldığı bildirildi. 10 gün boyunca süren eğitimlerin, 80 saat olarak verildiği belirtilirken, kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifikaları verilecek.

Eğitimlerde Veteriner Hekim Halit Tanrıverdi, tarafından kursiyerlere, süt sığır çiftliklerinin planlanması, süt sığırcılığında mekanizasyon, süt sığırlarının beslenmesi, sağlıklı süt üretimi ve hastalıklardan korunma yolları hakkında detaylı bilgiler verildi.

Kursiyerlere sahada da eğitim veren hekimler,  kursa katılan 8 kursiyerle birlikte, Muş’un Sungu beldesinde bulunan bir çiftlikte uygulamalı olarak süt sığırcılığını ve tekniklerini anlattı. Kursiyerlere sahada da eğitim veren Tanrıverdi, kursa katılan 8 kursiyerle birlikte, Sungu beldesinde bulunan bir çiftçlikte uygulamalı olarak süt sığırcılığını ve tekniklerini anlattı.

Kursla ilgili açıklama yapan Muş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, "Süt sığırcılığı eğitimi tüm Türkiye' de olduğu gibi ilimizde de verilmeye başlanmıştır. Bakanlığımızın tarım ve hayvancılığın gelişimine katkı sağlamaya yönelik bu tür projelerinin hayata geçirilmesi önemlidir. İlimiz ekonomisinin tarım ve hayvancılığa endeksli olduğunu biliyoruz. Muş'un tarımsal anlamda ekonomisinin gelişimi yine bilinçli tarım ve hayvancılık teknikleri ile sağlanabilir. Bu nedenle bu tür projelerle verilen eğitimlerde, doğru tekniklerin kullanılmasını sağlayarak Muş'ta tarım ve hayvancılığın gelişimine katkıda bulunmaya devam edilecektir.''dedi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir